Ekonomi

Ekonomik durgunluğa karşı ‘Almanya Paktı’ önerisi

Almanya ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,4, ilk çeyreğinde ise yüzde 0,1 oranında küçülürken, yılın ikinci çeyreğinde büyüyemedi.

Kovid-19 salgını, tedarik zincirindeki aksamalar ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi çok sayıda kriz, Alman ekonomisinin zayıf yönlerini ortaya çıkardı.

Başta Çin olmak üzere birçok ülkenin Almanya’dan ithal ettiği malları giderek daha fazla üretebilmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle artan faiz oranları, Alman ekonomisinin büyümesini daha da zorlaştırıyor.

Yavaşlayan küresel büyüme, sanayi üretimindeki düşüş ve tüketicilerin artan enflasyonla baş etme çabaları Alman ekonomisini de olumsuz etkiliyor.

Gerekçelerini sıraladı ve ‘Kamuoyunda tedirginlik var’ dedi

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna savaşının sonuçları, elektrik krizi, artan enflasyon ve iklim krizinin ülkede büyük bir değişime yol açtığını ve bunların kamuoyunda tedirginlik yarattığını belirtti.

Ülkede yapılması gereken çalışmaların son yıllarda ertelendiğine dikkat çeken Scholz, geleceğe yatırım yapmak yerine çeşitli konularda tartışmaların yapıldığını ifade etti.

Uzun süredir devam eden tartışmaya değindi

Scholz, bunun böyle devam edemeyeceğini vurgulayarak, Almanya’da tek bir metro hattının uzatılması veya yüksek katlı bir binanın inşası tartışılırken veya planlanırken, diğer ülkelerde tüm hatların inşa edildiğini kaydetti.

Kararların daha hızlı alınması gerektiğini ve aylar içinde sıvılaştırılmış gaz terminallerinin inşa edilmesinin de bunu gösterdiğini belirten Scholz, “Bu başarının iki şartı var. Birincisi modern yasalar ve daha az bürokrasi. “İkinci olarak herkes bire bir birlikte çalışıyor” dedi.

Federal hükümet, yerel yönetimler, kurumlar, sendikalar ve sendikaların birlikte çalışmasını isteyen Scholz, bürokrasinin, riskten kaçınmanın ve cesaretsizliğin ekonomiyi felce uğrattığını açıkladı.

‘Almanya Paktı’ teklifi

16 eyalete ve ana muhalefetteki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerine güçlerini birleştirme çağrısında bulunan Scholz, “Size ülkeyi daha hızlı, daha modern ve daha özgüvenli hale getirecek bir Almanya Paktı oluşturulması yönünde bir teklifte bulunmak istiyorum. . Sakinlik yerine hız, durmak yerine hareket, kargaşa yerine.” “İşbirliği. Bu çağda ihtiyacımız olan şey bu.” İfadesini kullandı.

Almanya’da dijitalleşme konusunda yaşanan sorunlara da değinen Scholz, “Almanya’nın her yerinde internet üzerinden alışveriş, para transferi, tatil rezervasyonu yapabilmelerine rağmen temel idari hizmetlerin hala internet üzerinden mümkün olmadığını vatandaşlara anlatamıyoruz. “Bunun değişmesi gerekiyor.” söz konusu.

Koşu sırasında düşerek yüzünden yaralanan ve göz bandıyla parlamentoda konuşan Başbakan Scholz, ülkenin en güzel günlerinin geçmişte değil gelecekte olması için çalıştıklarını kaydetti ve bu durumun da arttığını kaydetti. birlik yoluyla başarılabilir.

Aşırı sağcıları eleştirdi

Scholz, aşırı sağ popülist Almanya İçin Alternatif Partisi’ni (AfD) eleştirerek, AfD’nin kasıtlı olarak ülkenin refahını yok etmek istediğini belirtti.

AfD’yi “ülke için yıkım komandosu” olarak nitelendiren Scholz, Almanya’daki refahın Avrupa Birliği (AB) ile çok yakından bağlantılı olmasına rağmen AfD’nin Avrupa Birliği’nin parçalanmasını istediğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu