Haber

ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail’le görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Başkan Isaac Herzog ile görüştü. Blinken, İsrailli rehinelerin güvenli bir şekilde geri getirilmesi için her şeyi yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ve Filistin’de çatışmaların başlamasından bu yana üçüncü kez İsrail’i ziyaret etti. Blinken, başkent Tel Aviv’e yaptığı ziyaret kapsamında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesiyle bir araya geldi. Netanyahu ile Blinken arasında basına kapalı yapılan görüşmenin ardından savaş kabinesi ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Blinken ve heyetine İsrail ordusunun hazırladığı, çatışmalara ilişkin bir video gösterildi.

Blinken, Netanyahu ile görüşmesinin ardından İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi. Toplantıda rehinelerle ilgili açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, “İsrail’den, ABD’den ve diğer milletlerden çok sayıda insan var. Onları güvenli bir şekilde ailelerine ve sevdiklerine geri döndürmek için elimizden geleni yapmaya kararlıyız” dedi. “

Bugünlerin zor günler olduğunu belirten Blinken, “İsrail’in yanında güçlüyüz. İsrail’in kendini savunma hakkı vardır.”

İsrail’in kendisini nasıl savunduğunun önemli olduğunu vurgulayan Blinken, çatışmanın ortasında kalan sivillerin korunması için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi. Gazze Şeridi’ne yapılan yardımların acilen ulaştırılması gerektiğini belirten Blinken, her iki ülkenin de bu konuda birlikte çalışma konusunda ortak kararlılığa sahip olduğunu kaydetti.

Sivilleri uyardığımız iddiası

İsrail Devlet Başkanı Herzog, saldırılardan önce Gazze Şeridi’ndeki Filistinlileri uyardıklarını iddia etti. Gazze’de 1,2 milyon kişiye uluslararası hukuka uygun olarak askeri operasyon öncesinde bölgeyi terk etmeleri gerektiğini belirten broşürler gönderdiklerini belirten Herzog, Filistinlilere toplam 6 milyon kısa ihbar gönderdiklerini ve 4 milyon telefon görüşmesi yaptıklarını iddia etti. – TEL AVİV

hekimhan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu