Ekonomi

ABD hanehalkı borcu yılın ikinci çeyreğinde 17 trilyon doları aştı

ABD Merkez Bankası New York şubesi tarafından hazırlanan 2023 yılının ikinci çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borç ve Kredi Raporu yayınlandı.

Buna göre yılın ikinci çeyreğinde Amerikalıların toplam hanehalkı borcu bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 artarak 17,06 trilyon dolar olarak belirlendi.

Yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 16 milyar dolar artan hanehalkı borcu, yıllık bazda 909 milyar dolar arttı.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay konut kredisi çekmeye devam ederken, söz konusu borç kalemi ikinci çeyreğin prestijiyle 12.01 trilyon dolar oldu.

Yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 30 milyar dolar azalan konut kredisi borcu yıllık bazda 627 milyar dolar arttı.

Yeniden finansman dahil konut kredisi kullanımı bu yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe göre 70 milyar dolar artarak 393 milyar dolara yükseldi.

Amerikalıların bu dönemde en çok ödünç aldığı diğer kalemlerden biri olan taşıt kredileri 20 milyar dolar artarak 1,58 trilyon dolara yükselirken, öğrenci kredileri 35 milyar dolar azalarak 1,57 trilyon dolara geriledi.

Kredi kartı borcu ise bu yılın ikinci çeyreğinde 45 milyar dolar artarak 1,03 trilyon dolara ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu