Haber

Adana’da Şakirpaşa Alt Geçidi’nin görkemli açılışı

ADANA (İGFA) – Açılışa, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vaha Seçer, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, oda başkanları, siyasiler, muhtarlar, konuklar ve Adanalılar katıldı. Açılış ve konser coşkusuna, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyetin 100. Yılı coşkusunu da ekleyen Adanalılar, Önder Zeydan Karalar’a sevgi gösterisinde bulundu.

Adana halkının Cumhuriyete olan bağlılığının ve 100. Yıl coşkusunun Şakirpaşa’da da devam ettiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Zeydan Karalar, söz verdiği gibi D-400 üzerinde ilk iki alt geçidi yaptıklarını açıkladı. Kasım ayı sonunda Türkmenbaşı Alt Geçidi’ni hizmete açacaklarını söyledi. Lider Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Otoyol girişindeki trafik sorununa da alt geçit yapacağız. Sonrasında D-400’ün üzerine iki alt geçit daha yapmayı planlıyoruz. D-400 böylece otoyol gibi olacak. Allah bize hayat verirse bunu yaparız…”

KARALAR, “BORÇ GELİRİN 4 KATIYDI, ŞİMDİ GELİR BORCUN 4 KATI.”

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin çok ağır bir borç yükü altında olduğunu hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “Şu ana kadar 2 milyon 600 bin tona yakın asfalt döktük. Bu, Adana’da bir rekordur. Yaptığımız alt geçitler burada. 50’ye yakın bulvarı yeniledik. Belediyenin Adana’da 1 kreşi vardı, şimdi 9 kreş olacak, kalanları da tamamlanacak. 81 yeni otobüs aldık, yarısı elektrikli olmak üzere 30 tane daha alıyoruz. 303 iş makinesi aldık. Bütün bu işleri tek kuruş borç almadan yaptık. Pandemi, deprem ve ağır borç yüküne rağmen bu kadar çalışmanın yapılması adeta mucize. Üstelik Adana’nın geliri diğer illere göre düşüktür. Çok daha fazla iş yaparken birçok masraftan da tasarruf ettik. Böylece yıllık 1,2 milyar lira ile 1,5 milyar lira arasında belediyenin kasasında kalıyor ve halkımızın hizmetine dönüşüyor. Gelirimizi de artırdık. Artık belediye meclisinden borç istememize gerek yok. Ancak Cumhurbaşkanımız metro projemizi onaylarsa borç isteyeceğiz. Tramvay projemiz hazır. Belediyeyi devraldığımızda borç gelirimizin 4 katıydı. 2024 bütçemiz borcumuzun 4 katı oldu. Adana’nın önü açıldı. İnşallah 2. dönemimizde birlikte daha büyük başarılara imza atacağız. Halkım için ne kadar çok iş yaparsam gücüm o kadar artar. “Gücümü hemşehrilerimden alıyorum”

Seçer: “ZEYDAN KARALAR’I ÇOK SEVİYORUZ.”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, D-400 üzerindeki Şakirpaşa Kavşağı’na yapılan alt geçidin trafiği rahatlatma açısından oldukça faydalı olduğunu belirterek, “Başkanımız Zeydan’ı çalışkanlığıyla, insana yakınlığıyla, insana olan sevgisi ve saygısıyla seviyoruz. Adana gibi bir başkan, Adana’ya yakışır. “Çok şükür 2019 seçimlerinde de Adanalı vatandaşlarımız böyle bir cumhurbaşkanı seçmişler” dedi. Mersin’de çok sayıda Adanalının yaşadığını belirten Vaha Seçer, kendisinin ve Zeydan Karalar’ın toplumun her kesimine hizmet ettiklerini, bunu onur ve gururla yaptıklarını söyledi. Seçer, “Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a bu kadar imkansızlığa rağmen Adana’ya kazandırdıkları ve gece gündüz verdiği ter için bir kez daha teşekkür ediyorum.”

AKAY, “ÖNEMLİ BİR ALTYAPI HİZMETİ AÇIYORUZ.”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da, Adana’nın çok ihtiyaç duyduğu değerli bir altyapı hizmetini hizmete açtıklarını kaydetti. Benzer hizmetlerin devam edeceğini ve şehrin trafik sorununun önemli ölçüde azalacağını vurgulayan Akay, Zeydan Karalar’ın Adana’ya getirdiği hizmetlerin devam edeceğine inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından muhtarlar, Önder Zeydan Karalar’a hizmetlerinden dolayı çiçek verdi. Ardından Şakirpaşa Alt Geçidi açıldı.

Açılış töreninin ardından Adanalılar Sabahat Akkiraz’ın birbirinden güzel türkülerini dinledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu