Haber

AFAD başkanı ‘geç kalmadık’ dedi, Mehmet Akif Ersoy itiraz etti

AFAD Beyin Sarsıntısı ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Habertürk TV canlı yayınına bağlanarak beyin sarsıntısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tatar, “Geç kalma diye bir şey yok. Bir afete nasıl müdahale edilir, bu ilk andan itibaren yapılıyor. Bunu çok net söyleyebilirim. 7/24 AFAD merkez yerleşkesinde kalan biri olarak tüm 5 dakika içinde devlet kurumları burada toplanır, “Artık bu konuyu tartışmayı bırakalım” dedi.

Tatar’ın sözlerinin ardından program sunucusu Mehmet Akif Ersoy da şunları söyledi:

“Bize ‘Bu süreci atlatalım, eksiklerimizi ondan sonra konuşalım’ derseniz ayıp olur. Ama ‘Hiçbir şekilde geç kalmadık’ derseniz… Enkaza müdahale edilmedi. gittik. Orada da AFAD karargahı hasar gördü. Depremzede olduğu konuşuldu. Hatay, Maraş ve Adıyaman’da da benzer durumlar yaşandı.”

Tatar, “Şunu söylemeye çalışıyorum. 110 bin kilometrelik bir alana yayılmış bir nüfuz alanından bahsediyoruz. Bu kadar geniş bir coğrafyaya müdahale etmek kolay değil. Ülkenin bütün bileşenleri Devletin imkanlarını kullanarak bölgeye ulaştı.Süreç sonuçlandıktan sonra her kurum kendi özeleştirisini yapıyor.Ama bu aşamada sizden tek isteğimiz bu sürece çok hızlı tepki vermeniz ve katkı sağlamanız. Artçı sarsıntılar devam ediyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu