Ekonomi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş Katar’da!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Mısır Sosyal Dayanışma Bakanı Nevine el Kabbaj arasındaki görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve yetim Filistinli çocukların Türkiye’ye getirilmesi çabaları da ele alındı.

Göktaş, Türkiye’nin onur konuğu olduğu “Çok Boyutlu Toplumsal Kalkınma için Arap Forumu”na katılmak üzere geldiği Katar’da, Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu ve Katarlı yetkililer tarafından karşılandı.

Forum öncesinde davetli bakanlar ve diğer yetkililerle bir araya gelen Göktaş, daha sonra forumun yapıldığı salona geçti.

“Aile fotoğrafında” yer alan Bakan Göktaş, 32. Arap Tepesi tarafından onaylanan “2030 sonrası çok boyutlu toplumsal kalkınmaya doğru ilerlemek” başlıklı Doha Deklarasyonu’nun üst düzey toplantısına da katıldı.

Forum kapsamındaki diğer üst düzey oturumlara da katılan Göktaş, Mısır Sosyal Dayanışma Bakanı Nevine el Kabbaj ile de görüştü.

Toplantıda kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve ailenin güçlendirilmesi başta olmak üzere sosyal politikalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının da ele alındığı toplantıda Bakan Göktaş, saldırıların bir an önce durdurulmasının önemine değindi.

Türkiye’nin hem uluslararası hem de ikili ilişkilerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yaşanan olayları her zaman gündeme getirdiğini belirten Göktaş, acil ateşkesin sağlanması ve bölgeye insani yardım ulaştırılmasının gerekliliğini dile getirdi.

Göktaş, Bakanlık olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde yetim Filistinli çocukların Türkiye’ye getirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

KAYNAK: HABER7

haber-daday.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu