Teknoloji

Bu İçeriği Okuduktan Sonra Pati Arkadaşınıza Farklı Gözlerle Bakmaya Başlayabilirsiniz: Kediler Nasıl Yılanlardan Bile Çevik Olabilir?

Kediler; İnsanlarla en yakın ilişki içinde olan, artık birçok evde ailenin bir üyesi haline gelmiş ve bize zarar vermeyen hayvanlardır. Ama bize zarar vermemeleri gerçeği, yetenekli ve çevik bir savaşçı Bu onların olmadığı anlamına gelmez! İsteselerdi onu yok edebilirlerdi.

Peki sizce bir kedi ile yılan gibi tehlikeli bir hayvan karşılaşsa ne olur? Mesela Teksas gibi yerlerde böyle bir durumla karşılaşmak mümkün. Hatta sosyal medyada zaman zaman görsellerine bile rastlayabilirsiniz. Çoğunlukla kediler, Çeviklikleriyle yılanın üstesinden gelebilirler.Peki nasıl?

Öncelikle yılanlarla kedilerin bazı özelliklerini karşılaştıralım.

  • Kediler düşük ışıklı ortamlarda mükemmel görürler. Eğer yılanlar Isıya duyarlıdır.
  • Kediler küçük memeliler arasındadır en iyi işiten insanlar arasında. Yılanların işitme duyusu zayıftır ancak titreşimi algılayabilirler.
  • Kedilerin koku alma duyusu insanlara göre 10 kat daha hassastır. Yılanlar dillerini dışarı çıkarıyor havadaki kimyasallarTadını çıkarıyorlar.
  • Yılanların savunma sistemi olarak kamuflaj görselleri , titreyen tehdit göstergelerine ve küçük alanlara sızma yeteneğine sahiptir. Kediler hızlı ve çeviktir.
  • Yılanların saldırması için ölümcül zehirler sahip olmak. Öte yandan kediler ısırabilir ve pençeleyebilir.

Tüm bu özelliklere baktığınızda bir tanesinin kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğu veya eşit gibi görünse de diğer niteliklerin de değerli olduğu sonucuna varabilirsiniz.

Yılanlar ve kedilerin uzunlukları farklı olsa da kediler boyutları ve ağırlıkları, Çoğu zaman onlara kavgalarda avantaj sağlar. Ayrıca tehlikeye tepki verme süreleri inanılmaz derecede hızlıdır. Tehlikeye karşı 20-70 milisaniye içerisinde aksiyon alabiliyorlar.

Ayrıca bir kedinin yüzü yırtıcılardan kaçmak Bazı durumlarda yılanlardan daha etkili olabiliyor. Bazı durumlarda diyoruz çünkü yılanlar bazen kaostan kaçabiliyorlar ama kaosun içine bir kere girdiler mi öldürmeden de gidemiyorlar. Ancak genel olarak kedilerin fiziksel savunmaları yılanlardan daha iyidir ve bu da onları mücadelenin galibi yapabilir.

Saatlerce koltukta uyuyan tembel hayvanlardan çitalara dönüşüyorlar.

Kedilerin eklemlerinde inanılmaz bir hareket aralığı vardır ve bu onların dönüşleri ve dönüşleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanır. dikenler, son derece esnekve vücutlarının her yöne bükülmesine ve bükülmesine izin verir.

Bu inanılmaz esneklik güçlü bacak kaslarıyla birleşiyor büyük mesafelere ve yüksekliklere atlama yeteneği verir. Keskin pençeleri, inişlerini sağlamak için yüzeylere tutunurken dengeyi korumada da değerli bir rol oynar.

Kediler anatomileri ve hareket düzenleri nedeniyle genellikle yılanlardan daha hızlıdır.

Kedilerin hızlı hareket etmelerini sağlayan kaslı uzuvları vardır. Dört ayaklı koşma yürüyüşleri sayesinde tabanlarını verimli bir şekilde kullanabilirler.

Yılanların ise uzuvları yoktur ve sürünerek hareket ederler. Bu, kedi gibi dört ayaklı hayvanların koşma hareketi kadar hızlı değildir. Vücut yapısı ve hareket sistemlerindeki fark, kedi ile yılan arasındaki farktır. hız farkıkatkıda bulunur.

Kediler genellikle yılanlara karşı mücadeleyi kazanır.

Kediler düşmanlarını yormak ve savunmalarını düşürmek için yiyecekleriyle oynarlar. Bir kedi, bir yılan farklı yönlerden taciz yeteneklerini sonlandırabilir. Ölümcül saldırı başladığında yılanın kafasını ısırıp öldürebilir.

Ancak elbette tam tersi de yaşanabilmektedir. Yılan kediyi zehirleyebilir. Ancak bu koşullar altında bile muhtemelen yılan da ölürçünkü kedi zehirden etkilenmeden saldırmaya devam ediyor.

Kısacası kediler kendilerine özgü anatomileri sayesinde yılanı bile alt edebilirler. Bu içeriği okuduktan sonra Evde pati çocuğunuzaSaygı katsayınız artmış olmalı…

Kaynaklar: A’dan Z’ye Hayvanlar, Sürüngen Bilgisi, Otantik Bengal Kedisi

Kediler hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu