Teknoloji

Buca’nın bilim üssü Roboteks’te madalya topluyor

BUCA Belediyesi’nin bilim üssü olan Buca Bilim ve Sanat Merkezi, dünyanın en büyük robotik festivali Robotex International’ın ülke ayağı olan Robotex Türkiye Ege Bölgesi Turnuvası’nda iki birincilik kazandı.

Robotex Türkiye Ege Bölgesi Turnuvası Buca Belediyesi’nin sahipliğinde gerçekleştirildi. Turnuvada 80 kurumdan 568 öğrenci 14 kategoride yarıştı. Buca Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi’nin de katıldığı turnuvada, merkezin öğrencileri Devin İnan ve Rumeysa Çiçek “Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri” dalında, Fatih Damar “Robot Teknolojileri” dalında birinci oldu. .

NİTELİKLİ BİREYLER YETİŞTİRİYOR

Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Fazilet Başer Balkır, belediye olarak böylesine değerli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Balkır, “Buca Belediyesi olarak gerek Buca Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerekse diğer birimlerimizde çocuklarımızın akademik yaşamlarına katkı sağlamanın yanı sıra, onları nitelikli bireyler olarak çağdaş toplumsal yaşama kazandırma sorumluluğunu da üstleniyoruz.

BUCA BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR PLAKASI

Öte yandan festivalde proje danışmanlığı ve konut sağlayan Buca Belediyesi’ne Robotex Türkiye ekibi teşekkür plaketi takdim etti. Buca Belediyesi adına plaketleri Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Fazilet Başer Balkır, BUCAMAR Genel Müdürü Berk Hızateş ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Senem Kızak aldı.

ESTONYA’DA YARIŞACAKLAR

Robotex Türkiye Ege Bölgesi Turnuvası’nda dereceye giren takımlar, 29-30 Nisan tarihlerinde Antalya’da, ardından Kasım ayında Estonya’da gerçekleştirilecek olan Robotex International 2023 Uluslararası Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ilic-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu