Haber

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu: Ankara-Sivas YHT hattındaki zemin arızalarına dikkat çekiyor

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren sınırında şiddetli yağış nedeniyle zeminde meydana gelen düzensizliklere dikkat çekerek, “Bu hatta ilişkin en önemli iddialardan biri de bazalt teknik şartnamesinin değiştirilip, farklı bazalt kullanılmış.Dün meydana gelen kazaya baktığımızda bazaltlar boş.64 milyar TL’ye mal olduğu iddia edilen bu hattın 2015 yılındaki bu yağışlardan ve yerdeki çökmelerden etkilenmesi doğal mı? bu tür yağışlar ve kış şartlarının ağır, kar yağışının yoğun olduğu bölgede ? Bunun hesabını kim verecek?”

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara-Sivas’ın ortasına inşa edilen Yüksek Hızlı Tren hattında şiddetli yağış nedeniyle zeminde oluşan bozukluklarla ilgili açıklama yaptı. Karasu dedi ki:

“Dün Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren sınırında yağmurların etkisiyle çökme meydana geldi. Kılavuz tren yola çarparak olası bir facianın önüne geçti. Özellikle geçtiğimiz dönemde bununla ilgili birçok sorunu gündeme getirdim. tren hududu Soru önergesi verdim, araştırma önergesi verdim İlgili vatandaşın ve bizlerin kafalarındaki soru işaretlerinin bir an önce giderilmesi gerekiyor.Bu sınırın güvenilir ve konforlu bir ulaşım aracı olması gerekiyor.

Bu hat ile ilgili en değerli argümanlardan biri de bazalt teknik özelliklerinin değiştirilerek farklı bazalt kullanılmasıdır. Dün meydana gelen kazaya baktığımızda bazaltların boşaldığı görülüyor. Ayrıca o bölgede dere yataklarının da olduğu görülmektedir. 64 milyar TL’ye mal olduğu iddia edilen bu sınırın bu yağışlardan bu kadar etkilenmesi ve bu tür yağışlarda ve kış şartlarının ağır, kar yağışının yoğun olduğu bölgede tabanda çökmeler olması doğal mı? Bunun hesabını kim verecek? Bunu tekrar tekrar gündeme getirdim. Bir vatandaşımız kan kaybederse bunun hesabını kim verecek?

“BU TEKNİK ŞARTNAMEDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ VE HAT İLE İLGİLİ AKILLARIMIZDA OLUŞTURULAN SORU İŞARETLERİNİ KALDIRIYORUZ”

Bizim vergilerimiz bu hatta yapılıyor, bunu sormamız doğru. Normalde harcanan parayı, şeffaflığı, güvenliği, konforu sorgulayacağız. Bu hatta bu kazaların yaşanmaması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda Ulaştırma Bakanı’na soru soruyorum. Lütfen bu teknik şartnamede yapılan değişiklikleri ve hatla ilgili kafalarımızda oluşan soru işaretlerini boşa çıkarmayın.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

pursaklar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu