Haber

Ders zili bu kez trafik güvenliği eğitimi için çaldı.

Ders zili bu kez trafik güvenliği eğitimi için çaldı.

KONYA – Jandarma Genel Komutanlığı envanterine yeni eklenen 9 adet Portatif Trafik Eğitim aracı, ilköğretim öğrencilerine trafik güvenliği eğitimi vermek üzere okulları tek tek geziyor. Konya’da verilen eğitimde hazırlanan platformda öğrencilere kaza ve alınacak önlemler animasyonlu bir şekilde anlatıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı envanterine yeni eklenen Portatif Trafik Eğitim aracı, Meram 35’inci Jandarma Trafik ekipleri ve Konya İl Müdürlüğü’ne bağlı Meram İlçe Motorlu Trafik ekibi tarafından Meram ilçesindeki Kayhüyük İlköğretim Okulu’na monte edildi. Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü. Jandarma ekipleri tarafından teorik eğitim verilen öğrencilere trafik, kırmızı ışık, yaya geçidi ve emniyet kemerinin önemi anlatıldı. Trafik Jandarma Ekipleri tarafından trafik güvenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla verilen eğitimden 48 öğrenci faydalandı.

“Jandarma ekiplerimiz öğrencilerimize hayati trafik eğitimi veriyor”

Kayhüyük İlkokulu Müdürü Halil İbrahim Önen, yaparak yaşayarak öğrenmenin en güzel örneklerinden birinin okul bahçesine kurulduğunu belirterek, “Bugün jandarmamızın trafik eğitimi için eğitim ve öğretim zilimiz çaldı. her zaman milletimizin yanında olmuştur, bugün eğitim için buradadır.Çocuklarımızın eğitim ve öğretimi çok kıymetlidir.Artık devletimizin tüm kurumları bu konuda paydaşımızdır.Meram ve Büyükşehir Belediyesi yüzme konusunda birçok eğitim verirken, jandarma ekiplerimiz de öğrencilerimize yaşamsal trafik eğitimi veriyor. Yaparak öğrenmenin ve yaşayarak öğrenmenin en keyifli örneklerinden birini okulumuzun bahçesinde oluşturdular. Çocuklarımız trafik eğitimi alıyor. Bu keyifli eğitimi alın” dedi.

“Bazı bilgiler dokunarak ve yaşayarak birkaç dakikada öğrenilebilir”

Okul Müdürü Önen, saatlerce anlatarak öğretmek istedikleri bilgilerin bir kısmının dokunarak ve yaşayarak birkaç dakikada öğrenilebilecek düzeye indirildiğine işaret ederek, “Bizim anlatarak öğretmek istediğimiz bilgilerin bir kısmı saatlerce, günlerce, sınıfta, dokunarak ve yaşayarak birkaç dakikada öğrenilebilecek düzeye iniyor ve bugün burada bunu yaşıyoruz.” Burada çocuklara gösterilen her şeyi zaman zaman anlatıyoruz. okulda ama bu eğitim farklı. Burada hem küçük arabalarla hem de trafik ışıklarıyla trafikte ortam çocuklar için oluşturulmuş. Çocukların o anı burada yaşıyor olmaları hafızalarına o kadar kazınmış ki artık çocuklara anlatmaya gerek yok” dedi.

Eğitime katılan ilkokul öğrencileri, düzenledikleri eğitimle trafikle ilgili birçok konuyu öğrendiklerini söylediler. Eğitimin ardından öğrencilere ekiplerin hazırladığı çeşitli hediyeler verildi. Eğitim hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu