Haber

İran ve Irak savunma bakanları Tahran’da ikili işbirliğini görüştü

İran Savunma Bakanı Mohammad Isk Ashtiani, Iraklı mevkidaşı Sabit Muhammed Said İsteq Abbasi ile özellikle sınır güvenliğinin sağlanmasında işbirliğini görüştü.

İran devlet televizyonunun haberine göre Ashtiani, resmi ziyaret için Tahran’da bulunan Irak Savunma Bakanı Abbasi ile bir araya geldi.

İran Savunma Bakanı Astiyani, İran ve Irak’ın “jeopolitik” komşu olduklarını belirterek, ülkesinin savunma sanayi alanındaki tecrübesini Irak’a aktarmaya hazır olduğunu belirtti.

İran’ın Irak’taki meselelere yaklaşımının birlik ve beraberliği destekleme ilkelerine dayandığını belirten Ashtiani, Irak’ın istikrar, güvenlik ve kalkınmasına yardımcı olmak istediklerini ifade etti.

Ashtiani, iki ülke arasındaki üst düzey görüşmelerin önümüzdeki günlerde Bağdat’ta yapılacağını söyledi. ekonomiGörüşme kararı alınması, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın Irak ziyareti ve Erbain törenlerinde ziyaretlerin kolaylaştırılması iki ülke arasındaki çıkarların gücünü gösterdiğini söyledi.

Irak’ta terör örgütlerinin varlığının iki ülkenin ulusal güvenliği için tehlike oluşturduğunu belirten Ashtiani, iki ülke arasındaki istihbarat ve güvenlik koordinasyonunun geçmişe göre ikiye katlandığını kaydetti.

Irak Savunma Bakanı Sabit Muhammed Said Rıza Abbasi, Irak Silahlı Kuvvetleri ve Irak halkının teröre ve terör örgütü DEAŞ’a karşı çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, İran’ın Irak’a bu konuda yardım etmesini takdir ettiğini söyledi.

Bakanlar görüşmede, sınır güvenliğinin sağlanması için karşılıklı işbirliğinin gerekliliğine dikkat çekti.

Ekim 2022’de Irak’ta Muhammed Şii el-Sudani hükümetinin kurulmasının ardından Savunma Bakanı Abbasi, ilk kez İran’ı ziyaret etti.

golpazarihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu