Haber

İzmir’in spor tesislerine uluslararası ilgi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Celal Atik Yüzme Havuzu, şimdi de yurt dışından gelen grupların ilk tercihi oldu. Dev tesis bugünlerde Ukrayna U17 Kadın Milli Takımı’na ev sahipliği yapıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek geliştirilen Kültürpark’ta bulunan Celal Atik Yüzme Havuzu, spor aktiviteleri için yeni bir çekim merkezi haline geldi. Türkiye Sutopu Federasyonu tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına düzenlenecek olan Uluslararası Kadınlar Sutopu Şampiyonası Celal Atik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilecek. Tesis ayrıca İzmir’deki misafir gruplarının da ilk tercihi olmuştur. U17 Milli Takımımızın antrenman yapmak için kullandığı Celal Atik Yüzme Havuzu, şimdi Ukrayna U17 Kadın Milli Takımı’na ev sahipliği yapıyor. 29 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde Manisa’da yapılacak U17 Avrupa Şampiyonası’nda gayret gösterecek olan Ukrayna Milli Takımı, antrenmanlarını İzmir’deki havuzda gerçekleştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, savaş nedeniyle ülkesinde antrenman havuzu bulamayan Ukrayna Milli Takımı’na böylelikle destek oluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Egeli, Celal Atik Yüzme Havuzu’nun farklı yaş gruplarında Türkiye şampiyonalarına da ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in ortaya koyduğu vizyonla hareket ediyoruz. Cazibe merkezi haline getirdiğimiz Celal Atik Yüzme Havuzu tüm takımların ilk tercihi oldu. İzmir, denizi, rüzgarı, kumsalları ve havuzuyla Avrupa’nın su ve plaj sporları başkenti olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-murgul.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu