Haber

Kayseri depremin yaralarını birlikte sarıyor

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
İlçe belediye başkanları ve üst düzey bürokratlarla bir kez daha depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a giden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, büyükşehir ve ilçe belediyesi ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyerek gerekli koordinasyonu sağladı.

Türkiye’yi sallayan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm ülkede olduğu gibi Kayseri’de de depremin yaralarını sarmak için seferberlik başladı. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri ile deprem bölgeleri arasında mekik dokuyor.

İlçe belediye başkanları ve üst düzey bürokratlarla birlikte depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a bir kez daha giden Önder Büyükkılıç, ekiplerin bölgede yürüttüğü hummalı çalışmaları inceledi.

Büyükkılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Kayseri’nin ilçe belediye başkanları ile uyum toplantısı düzenleyerek, zamanla yarışan çalışmalarda aksama olmaması ve verimli sonuçlar alınması amacıyla büyükşehir ve ilçe belediyelerinin çalışmalarını koordine etti.

Lider Büyükkılıç ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek. Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun katıldı.

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİ TEK YÜREK

Çalışmaları değerlendiren Lider Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ile 16 ilçe belediyesinin tek yürek olduğunu ve deprem bölgesindeki yaraları sarmak için canla başla çalıştıklarını belirterek, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımızın yönlendirmesi ve talepleri doğrultusunda; Büyükşehir Belediyemiz ile 16 ilçe belediyemiz tek yürek oldu. çok çalışıyoruz Ülkemize geçmiş olsun diyor, vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kayseri’den bölgeye ekipman ve malzeme takviyesi sağlayan Büyükşehir Belediyesi ve 16 ilçe belediyesi tarafından 338 tır ve tır teçhizatı, 206 iş makinesi, 360 araç, 20 çöp toplama aracı, 19 cenaze aracı, 39 portatif mutfak dahil yüzlerce araç, 6 akaryakıt tankeri gönderdi. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden toplam yaklaşık 1.500 işçi deprem bölgelerinde özverili bir şekilde çalışıyor.

haberkaratas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu