İş

Kayseri Kariyer Merkezi’nden istihdama büyük katkı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin patronla iş arayanı buluşturduğu Kayseri Meslek Merkezi Önder Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğinde istihdama katkı sağlamaya devam ederken bu zamana kadar 1.500 kişiye istihdam sağladı.

Kayseri’de sosyal ve gönüllü belediyeciliğe yönelik hizmetler yürüten Büyükşehir Belediyesi’nin istihdam için geniş bir paydaş ağına sahip, patron ile iş arayanı buluşturan Kayseri Meslek Merkezi projesi yoğun ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin temeli olan ve birebir danışmanlık hizmeti veren Kayseri Meslek Merkezi, vatandaşlarla da aktif bir şekilde hizmet veriyor. Kayseri Meslek Merkezi, web sitesi ve cep telefonu uygulaması ile de fırsatlara kolay erişim sağlamaktadır.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kayseri Meslek Birimi Sorumlusu Kenan Tosun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Meslek Merkezi’ne 1 yılda 4 bin 500 iş başvurusu aldıklarını ve bin 500 kişiyi yerleştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu: yıl. Bu dönemde 4.500 iş başvurusu aldık. 1.500 kişi iş sahibi oldu. Toplamda 13 paydaşız. Ağabeyimiz Büyükşehir Belediyemizdir. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da desteğiyle ekonomik sorumluluğu üstlenen bir birim. Kamu kurumlarının bu oluşumunda akademisyen hocalarımızın da yer aldığı bir yapıdır. İlk yıl 1.500 kişiye iş bulmamız bizim için uygun. Bu dönemin son ayında depremle ilgili başvuru sayısı oldukça arttı. Bu doğrultuda depremzedelerimiz için neler yapabiliriz diye düşündük ve bize başvurduklarında destek olabileceğimiz firmalarla görüşerek yol göstermeye başladık.”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BU HİZMETİNDEN GERÇEKTEN MEMNUN OLDUM”

İş başvuruları hakkında bilgi almaya gelen ve iş başvurusunda bulunan Buse Sağanak, ‘Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden gerçekten çok memnunum’ diyerek, “İş bulmamız gerekiyordu. Kayseri Kariyer Merkezi’ne başvurduk ve şu anda iş arıyoruz. Umarım bir iş buluruz. İki yıldır İstanbul’daydık. Şimdi buradayız. Büyük özen gösterdiler. Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden gerçekten çok memnunum” dedi. İş arayan Hanife Ön, “Kayseri’nin Kayseri merkezinde iş imkanları olduğunu fark ettim. Her alanda iş bulmamıza yardımcı oluyorlar” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MESLEK MERKEZİ DEPREM MAĞDURLARINA KOLAYLIK SAĞLIYOR

Öte yandan patron ile iş arayan vatandaşın buluştuğu Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin istihdam odaklı kuruluşu Kayseri Meslek Merkezi de deprem nedeniyle şehir değiştiren depremzedelere destek oluyor. deprem ve iş arıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu