Haber

Konya Şeker’den Büyük Çevre Dönüşümü, Atık Toplama Alanı Ağaçlandırılıyor

Konya ve çevresine 5 bin kilometre uzaklıktaki 273 güzergâhta 20 milyonu aşkın fidan diken Konya Şeker, çok değerli bir çevre projesini hayata geçiriyor. Çumra Şeker Fabrikası’nda pancarların yıkanması sonucu açığa çıkan toprakların döküldüğü eski çöplük alanı ağaçlandırılıyor.

25 bin metre uzunluğunda 25 bin metrekare alana 5 binden fazla ağacın dikileceği alana ilk fidanı PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu dikti. ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı.

Başkan Erkoyuncu burada yaptığı açıklamada, “Sitenin tasarımını, ıslahını ve ağaçlandırmasını kendi gruplarımız ve çalışanlarımız yaptı. Bölgede ağaçlandırmayı bu toprakların bize yüklediği tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Böyle değerli bir alanda ağaçlandırmamız elbette bu bölgede Konya Ovası ekolojisine katkı sağlayacaktır. Bu projede emeği geçen kare grubumuza, kreş birimimize ve tüm arkadaşlarımıza özellikle teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.

Ağaçlandırmanın yanı sıra bu bölgede 80 bin metrekare alana Güneş Enerji Santrali (GES) de kuracağız. Bu proje ülkemiz ekonomisine de katkı sağlayacak, atıl bir alanın bu şekilde dönüştürülmesinin ekonomimize katkısının çok değerli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Çumra’nın Güneydoğu Bölgesi’nde yer alan Karadağ ve Konya Ovası’nın tek kareye sığdığı bölgede yapılacak ağaçlandırma, Konya Ovası’nda da yeni ve yapay bir ağaçlandırma alanı oluşturacak. Alanda çam ağacı, mahlep, dişbudak ve sedir gibi çeşitler dikilmektedir. Bu sayede bölgenin iklimine uygun ve fazla sulama gerektirmeyen ağaçlar aynı zamanda bölge insanı için bir sosyal aktivite alanına dönüşecek ve zirvede yapılan ağaçlandırma da bölgeye büyük katkı sağlayacaktır. bölgenin ekolojik istikrarının korunması. Çevre açısından büyük önem arz eden bu proje ile 80 bin metrekarelik yapay bir tepeyi andıran alanda bir yandan atıl bir alan ağaçlandırılacak, bir yandan da tozu dumana katılacak. Bölgede önüne geçilmesi bir yandan da ülkemizin en değerli açıklarından birini oluşturan elektriğe katkı sağlayacak ve geniş bir alanda güneş enerjisi sağlayacaktır. elektrik üretilecek. Böylece Konya Şeker çevre açısından çok değerli bir projeye imza atmış olacak. Atık toplama alanı, ağaçlandırma ve enerji projesi ile çevreye katkı sağlayacaktır.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu