Haber

Mersin’de ‘Mersin Yerel Basın Çalıştayı’ gerçekleştirildi

MHP Milletvekili Levent Uysal’ın “Gülen Mersin” sloganıyla kurduğu Mersin Bizim Platformu ve Mersin Gazeteciler Derneği (MGC), Mersin’de “Mersin Yerel Basın Çalıştayı” düzenledi. İki oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayın ilk bölümünde ‘Dijital Medya Çalışmaları ve İnternet Gazeteciliği’ konuları ele alındı.

Bir otelde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, milletin sesini mecliste duyurmak amacıyla milletvekili olarak Ankara’da görev yaptığını söyledi.

“Milletin temsilcisi olmak istiyorum, sizin temsilciniz olmak istiyorum” diyen Uysal, bu doğrultuda “Mersin’de eksikler”i sektörel bazda inceleyip, bunlar hakkında ortak karar almak istediklerini söyledi. , yol haritası çizmek ve sadece gönüllülerden oluşan bir yol haritası oluşturmak. Sadece Mersin için çalışmaya odaklanan kişilerden oluşan ‘Mersin Bizim Platformu’nu kurduklarını belirtti.

“Daha konforlu bir yaşam sürdürebilmeniz ve sektörü geliştirebilmeniz için sizinle birlikte hareket ediyoruz”

Mersin basınının başından beri platforma destek verdiğini kaydeden Uysal, “Basın mensupları olarak siz bize bir şey yaptınız, bize destek oldunuz, doğruyu yazdınız, doğruyu söylediniz ama artık biz de varız. Daha rahat bir yaşam sürebilmeniz ve bölümü geliştirebilmeniz için sizlerle birlikte hareket ediyoruz.Bu çalıştayı ilk kez düzenliyoruz.Burada neler yapabileceğimizi planlayacağız, çıktılarımızı alacağız ve her zaman birlikte çalışarak Mersin’de basın mensuplarının ailelerinden oluşturacağımız bir lobi ile ekim ayı itibarıyla Ankara’da bu analizlerin sonuçlarına ulaşıyoruz. Çünkü Ankara’da lobi gücümüz yok. “Buradan sonuç alamıyoruz. O yüzden 1 Ekim itibarıyla parlamentonun açılacağı 2 Ekim’de sizleri orada bekliyorum” dedi.

Konuşmasının sonunda bir sonraki çalıştayı KKTC’de yapmak istediğini ve toplantıda sektörün değişimine değer katacak konuların konuşulacağını belirten Uysal, kendisinin de öğrenmekten onur duyduğunu belirtti. Mersin’de ilk kez yerel basının sorunlarının tartışıldığı bir toplantı düzenlendiği belirtildi.

“Geleceği uyumlu hale getirmeliyiz”

MGC Başkanı Kaya Tepe, konuşmasında Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin her türlü kültürel, siyasi ve mesleki sorunları çok rahat tartışabileceği bir meslek kuruluşu olduğunu, bunun yanında mesleki eğitim de verildiğini belirterek, “Biliyorsunuz özellikle dijital medya, sosyal medya medya, yeni medya bizim için, bunlar çok değerli kavramlar, özellikle gelişen teknolojiyle birlikte mesleğimizi çok daha konforlu, ekonomik olarak daha rahat hale getireceğini düşünürken aslında bambaşka bir şeyle karşı karşıya kaldık. Çok taraflı olmanız gerekiyor, geleceği uyumlaştırmanız gerekiyor, biz de bu uyumu sağlayacağız. Çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan da son genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde saha çalışmalarında bulunduklarını hatırlatarak, “Biz bu şehirde yaşıyoruz, işimiz, aşımız bu şehirde, biz bu şehre aşığız ve bu şehre aşığız” dedi. Burada siyaset yapacağız, bu yüzden doğru olanı yapmamız lazım.” ; “Biz de sahada şunu vurguladık: ‘Ben yaptım’ mantığıyla bir yere varamayız, ‘Nedir, bunları unsur unsur belirleyeceğiz. Zaman içerisinde diğer kesimlerin temsilcileriyle de çalıştaylarımıza devam edeceğiz ve Mersin’i nasıl ortak akılla yönetip hak ettiği noktaya getirebiliriz, tek amacımız bu. Mersin bizimdir diyoruz, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

İki oturum halinde gerçekleşen çalıştayın ilk oturumunda Nişantaşı Eğitim Vakfı tarafından ‘Dijital Medya Çalışmaları ve İnternet Gazeteciliği’ başlıklı sertifikalı eğitim verildi. Eğitimde Nişantaşı Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hakan Tan tarafından ‘Yeni Medya’ hakkında bilgiler verildi. – MERSİN

haber-besiktas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu