Haber

‘Mükemmel kulak’ Bager depremzede çocuklar için piyano çalıyor

‘Mükemmel kulak’ Bager depremzede çocuklar için piyano çalıyor

Bager, depremzedeler için moral konseri verdi

MUŞ – Duyduğu sesleri kaydetme yeteneğine sahip 11 yaşındaki görme engelli Bager Çalışcı, Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen çocuklar için Muş Göletli Parkı’nda moral konseri verdi.

Murat Paşa Mahallesi’nde doğuştan görme engelli olan ve “mutlak” (mükemmel) bir kulağa sahip olan Çalışcı, depremden etkilendikten sonra Muş’a geldi. Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Danişment Gazi Yurdu’nda kalan çocuklara moral konseri verdi. Yeteneğini keşfeden ve görme engelli müzik öğretmeni Caner Keser’in desteğiyle köyde ilk konserini vererek öne çıkan Çalışcı, depremden etkilenen çocukların eğlenmesi için göletli parkta piyano çaldı. tatillerinde unutulmaz bir tatil geçirdiler.

Kahramanmaraş’taki depremden etkilenen Gaziantep’ten Muş’a gelen Argeş Özbey, Bager’in piyano çalmasının morallerini yükselttiğini belirterek, “Depremden sonra Muş’a geldim. Memleketimden uzakta hüzünlü bir tatil geçiriyorum. Bager abi bize piyano dinletisi verdi ve ben çok eğlendim. Bager sayesinde çok keyifli bir tatil geçirdim” dedi.

Depremzedelerden Abdullah Özbey, Bager’i daha önce televizyonda gördüğünü ifade ederek tatillerinin güzel geçtiğini belirterek, “Bager kardeşimizi daha önce televizyonda görmüştüm. Karşıda piyano çalarken görünce çok heyecanlandım. artık bizden.Bager abi sayesinde çok güzel bir tatil geçirdim.Teşekkürler.” .

Depremzede çocuklar için açık havada moral dinletisi düzenlediğini söyleyen Bager Çalışcı, depremle ilgili de uyarılarda bulunarak, “Deprem sırasında kardeşlerime açık havada konser verdim. Açık hava.Bayramların uygun geçmesini temenni ediyorum.Shark bölgesinden gelen kardeşlerimiz için moral konseri düzenledik.Sallayın.Unutmayalım dikkatli olalım her an tekrar gelebilir.”

habermaltepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu