Haber

PKK’nın finans kolunda faaliyet gösteren zanlılar Konya’da yakalandı

Terör örgütü PKK’nın sözde finans şubesinde faaliyet gösteren ve yurt dışından derneğin parasını dağıtan GK ve D.İ. Konya’da yakalandı.

TERÖR ÖRGÜTÜNE FİNANSMAN OLDUĞU BELİRLENDİ

İçişleri Bakanlığı, PKK’nın yabancı derneklerden aldığı paranın dağıtımından sorumlu olan GK ve D.İ.’nin Konya’da yakalandığını bildirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yürütülen operasyonda, Terörle Mücadele Birimleri ve MASAK Raporlarında yürütülen incelemelerde, PKK/KCK Terör Örgütüne bağlı yurt dışı kaynaklı derneklerden alınan paraları dağıtarak terör örgütüne finansman sağladığı tespit edilen zanlılar GK ve D.İ. gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında yurt dışında bulunan zanlı AK ve H.Ö hakkında ‘İzleme’ tutanağı tutuldu.

ORGANİZASYONUN KURUCUSU KAYTAN NINE

Gözaltına alınan zanlı GK; PKK/KCK terör örgütü KCK Yürütme Kurulu Üyesi, PKK Merkez Komite Üyesi ve PKK Terör Örgütü Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi, terör örgütünün kurucularından Ali Haydar Kaytan ve örgütün sorumlularından Hayati Deniz Kaytan olduğu belirlendi. GK’nın terör örgütünün Dış Uyum Sorumlusu sıfatıyla ülkemiz cezaevlerinde tutuklu/hükümlü örgüt üyeleri ve aileleri ile temas halinde olduğu ve örgütten aldığı talimatları örgüt üyelerine ileten kişilerden biri olduğu tespit edilmiştir. Halkımızın huzuru ve güvenliği için terörle mücadelemiz aktif bir şekilde devam etmektedir.”

haber-sarayonu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu