Renk

POCO X5 Pro İncelemesi

İnternette bütçenize göre orta segmentte bir telefon arattığınızda karşınıza bir çok seçenek çıkıyor fakat Fiyat performansıNow diye kıyasladığınızda işler biraz kafa karıştırıyor, bunların ortasında yeni bir oyuncu var ve amiral gemisi seviyesindeki bazı özellikleriyle alternatifler arasında öne çıkıyor.

POCO X5 Pro 5G Fiyatı ve özellikleri düşünüldüğünde bu segmentte favori telefonlar arasına rahatlıkla girebilen bir telefon olmayı başarıyor. Son dönemlerde orta segment telefonların -özellikle Xiaomi’nin modellerinde- üst segment özellikler gösterdiğine şahit oluyoruz. POCO X5 Pro modeli de bunlardan biri ve oldukça çekici görünüyor.

Üçlü kamera kurulumuna sahip olan bu telefon, 108 MP ana kameraya sahip ve Qualcomm Snapdragon 778G 5G İşlemcisi ile birlikte bizlere keyifli bir performans sunuyor. Telefonu yaklaşık 15 gündür kullanıyoruz ve açıkçası bu süre zarfında oldukça da memnun kaldık. Şimdi inceleme notlarımızı sizlerle paylaşalım.

POCO X5 Pro Tasarımı Nasıldır?

Sarı ve mavi olmak üzere siyah renkli bir modele sahip olan Poco X5 Pro’ya sahibiz. 3 renk seçeneği satışa sunulmaktadır. Özellikle sarı modelin daha çok ilgi çekeceğini düşünüyoruz. Siyah renkteki bu modelde gövde üzerinde simli bir yüzey kullanılmıştır. Arkadan bakıldığında oldukça hoş göründüğünü söyleyebiliriz. Bu orta kısımda telefonun arka yüzeyi ve yan çerçeveleri plastik malzemeye sahip. Ancak elinizde tuttuğunuzda hoş bir his veriyor ve sağlamlığı ile tutması çok rahat.

Arkada, sol üst köşede hafif çıkıntılı 3 kamera kurulumu var. Sağdaki metalik renk POKO Logo ile güzel bir bütünlük sağlanmıştır. Kamera bloğu da dahil olmak üzere bu bölümdeki parlak yüzey şık ve kaliteli bir görünüm sağlıyor diyebiliriz.

Hala kablolu kulaklıktan vazgeçemeyenler için telefonun üst kısmına 3,5 mm jak girişi yerleştirilmiş. Ayrıca telefonun üst ve alt kısmına yerleştirilmiş hoparlörler ile stereo ses sağlanabiliyor. Alt kısma baktığımızda şarj için USB-C portunu ve sim kart çekmecesini görüyoruz. Bu noktalar IP53 sertifikası ile toza ve sıçramalara karşı dayanıklı yapıldı. Ancak telefonun tamamen su geçirmez olmadığını belirtmeliyiz. Bu orta kısımda telefonu daha korumalı hale getirmek için kutu içerisinde bulunan şeffaf kılıfı kullanabilirsiniz. Son olarak telefonun sağ tarafında ses tuşlarına ve güç tuşuna entegre edilmiş bir parmak izi sensörü olduğunu da söyleyelim. Parmak izi sensörüAyrıca çok hızlı çalışır.

POCO X5 Pro Ekran Özellikleri nelerdir?

Poco X5 Pro, 6.67 inçboyutunda, 120Hz yenileme hızına sahiptirBir AMOLED ekran ile geliyor. Ekran, uyarlanabilir bir yenileme hızına ve kullanıma bağlı olarak değişen 240Hz dokunmatik örnekleme hızına sahiptir. Ekran çözünürlüğü, önceki modelle aynı olan 1080×2400 pikseldir.

Poco X5 Pro, Dolby VisionVe HDR 10+ Amazon ve Netflix gibi platformlardan yüksek çözünürlüklü içeriği akıcı bir şekilde oynatabilirsiniz. Ayrıca panel bize yüzde 100 DCI-P3 renk gamı ​​ile 10 bit renk derinliği sunuyor. Parlaklık 900 nite kadar çıkabildiği için güneşin yüksek olduğu bölgelerde dahi ekranı rahatsız etmiyor ve net bir görüş sağlayabiliyor.

POCO X5 Pro İşletim Sistemi ve Arayüzü

Telefon, Android 12işletim sistemi ile ve MIUI 14 arayüz önceden yüklenmiş olarak gelir. Xiaomi geçen ay Poco X5 Pro için Android 13 Kararlı sürüm yayınlandı. Ayrıca, telefonunuz Android 14Ayrıca güncellemeyi alacağına söz veriyor.

Telefonu ilk açtığımızda arayüz bizi birçok uygulama ile karşıladı. Bunlardan bazılarına ihtiyacınız olmayabilir, ancak bunları silmek mümkündür. Burada söylememiz gereken arayüzde bir çok noktada reklam çıkacaktır. Telefondaki reklamlar varsayılan olarak etkindir, ancak neyse ki ayarlardan kapatabilirsiniz.

Ekranın sol üst tarafından aşağı kaydırılarak bildirim paneli, sağ üst tarafından kaydırılarak kontrol merkezi açılır.

POCO X5 Pro Özellikleri ve Performansı

Poco X5 Pro, Qualcomm’un 6nm fabrikasyon süreciyle 5G’sinden güç alır Aslanağzı 778G işlemci kullanır. 8 çekirdekli bir yapıya sahip olan işlemci, 1 x 2.4 GHz ve 3 x 2.2 GHz saat hızlarında çalışan performans odaklı Cortex-A78 çekirdeğine sahip. Diğer 4 çekirdek ise verimlilik odaklı olarak 1.9 GHz hızında çalışıyor. RAM ve depolama seçeneklerine baktığımızda, 6GB RAM + 128GBveya 8GB RAM + 256GB Depolama seçenekleri mevcuttur. Elimizdeki model 8 GB RAM ve 256 GB belleğe sahip.

X5 Pro, kullandığımız süre boyunca verimli bir şekilde çalışmayı başardı. Snapdragon 778G işlemci ve 8 GB RAM ile birleştiğinde performans açısından oldukça tatmin edici seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Uygulamaların ortasında herhangi bir rastgele takılmaya neden olmaz. Poco X5 Pro, sentetik test sonuçlarında da uygun şekilde puan alıyor. AnTuTu Kıyaslaması614 bin 388 puan alan Poco X5 Pro GeekBenchTek çekirdekli skorla 1011 puan, çok çekirdekli sonuçla 2876 puan toplamayı başarıyor. GFX TezgahıAyrıca 28 fps sonucunu alıyor.

Oyuncular için, GPU tarafında Adreno 642L tercihli. Denediğimiz oyunların hiçbirinde donma – takılma gibi sorunlarla karşılaşmadık. PUBG En yüksek ayarlarda çalıştırıp akıcı bir deneyim elde edebilirsiniz. Ekranın 240Hz dokunmatik örnekleme hızına sahip olması da hızlı hareket etmeniz gereken oyunlarda büyük avantaj sağlıyor.

Telefonun elimizden gelenin en iyisini yapan bir diğer yönü de bataryası. POCO X5 Pro’nun İçinde 5000mAh Bataryası vardır ve günü rahatlıkla çıkarır. Yeterli piliniz yoksa, 67W şarj cihazı ileTelefonu tam kapasite ile 1 saatte doldurabilirsiniz.

POCO X5 Pro Kameralar

Poco X5 Pro’nun arka tarafında ise 1 adet ana kamera, 1 adet ultra geniş açılı kamera ve 1 adet de makro kamera yer alıyor. f/1.9 diyafram açıklığına sahip ana kamera 108 megapiksel Samsung ISOCELL HM2 sensörü kullanır. Elbette yüksek megapiksel her zaman daha uygun fotoğraf demek değildir. Ancak bu 108 megapiksellik kameranın gerçekten nezih fotoğraflar çekebilme özelliği sunduğunu söyleyelim.

Çektiğimiz fotoğraflara baktığımızda renk ve kontrast stabilitesinin uygun olduğunu görüyoruz. Yeterli ışık koşullarında keskin detaylar ve gerçek renkler sağlar. Öte yandan, gece ve düşük ışık koşullarında çekilen fotoğraflarda önemli miktarda parazit vardır ve bu gürültüyü azaltmak için gece modunu kullanmanız gerekir. Portre modunda arka planı çok güzel ayırt edebiliyor. Ayrıca bazı durumlarda (arka ışık altındayken) arka planı çok net tanımlayamadığını fark ettiğimizi de söyleyelim. Ama genel olarak tatmin edici sonuçlar veriyor.

Ultra geniş açılı kamera f/2.2 diyafram açıklığına sahiptir ve 8 megapiksel çözünürlükte. bize de 120 derece görüş alanı vaatler Geniş açılı lens, daha düşük piksel sayısı nedeniyle ana kameradan daha az sertliğe sahip görüntüler üretir.

Makro tarafta, f/2.4 diyaframda 2 megapiksel Bir kamera var. Ancak bu kameranın detayları çok iyi yakaladığını söylemek biraz zor.

Özçekimler için, telefonun f / 2.4 diyafram açıklığı vardır. 16MP ön kamera bulunur. Selfie fotoğrafları ayrıntılı görünüyor.

Fotoğraf kısmından bahsettik. Peki görsel kısmında Poco X5 Pro neler sunuyor? Poco X5 Pro, biz 4K’da 30 fpsveya Full HD çözünürlükte 60 fps video seçeneği sunuyor. Ağır çekim modunu kullanmak istiyorsanız Full HD’de 120 fps’ye kadar video ateş edebilirsin Ön kamerada Full HD çözünürlükte 60 fps görüntüler kaydedilebiliyor.

Kameralara genel olarak baktığımızda Poco X5 Pro’nun tatmin edici seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Orta segmentteki telefonlara göre tek tuşla daha iyi sonuçlar üretmeyi başarıyor.

Çözüm

Poco X5 Pro, üst düzey ve orta sınıf akıllı telefonlar arasında bir ortada seyahat eder. Orta seviye bir telefon için fiyatını hak ediyor diyebiliriz. Güzel özellikler içerir ve kamera ve pil ömrü ile iyi bir iş çıkarır. Özellikle FHD+ çözünürlüklü AMOLED panelden oluşan 6,67 inç 120Hz ekranı ve Dolby Atmos tabanlı stereo hoparlörleri, Poco X5 Pro’yu telefonda oyun izlemek ve oyun oynamak için mükemmel bir platform haline getiriyor. 67W hızlı şarj özelliği sayesinde pilinizin bitmesinden endişe etmenize gerek yok. Kamera sonuçları da tatmin edici olduğunda, Poco X5 Pro’nun tüm kullanım hedeflerini karşıladığını söylemek kolay. Orta segmentin favorilerinden biri olmayı başarıyor. fiyat şu anda 11 bin TLyaklaşık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu