Yaşam

prof. Ayşe Yüksel kimdir? ÇYDD Başkanı Ayşe Yüksel’in Hayatı ve Biyografisi

prof. Dr. Ayşe Yüksel Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanıdır. prof. Dr. Ayşe Yüksel de katıldığı programlarla adından söz ettiren bir isim. Ara sıra televizyon kanallarında röportajlara katılıyor. Ayşe Yüksel’in hayatı ve eğitimiyle ilgili araştırmalar da arttı. Peki Prof. Dr. Ayşe Yüksel kimdir? Ayşe Yüksel’in eğitimi nedir?

Detaylar burada…

prof. Ayşe Yüksel kimdir?

Ayşe Yüksel, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanıdır. İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 2001 yılına kadar İstanbul Tıp Fakültesi Lepra Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde görev yapan Prof. Dr. Türkan SAYLAN ile çalıştı. Halk Sağlığı alanında yüksek lisans ve doktora eğitimlerini 1991 yılına kadar İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı.

1995 yılında doçentlik, 2001 yılında profesörlük unvanını aldı. Daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayşe Yüksel, 2016 yılında emekli oldu. İstanbul Arel Üniversitesi’nde görev yaptı.

Ayşe Yüksel’in İşleri

Ayşe Yüksel, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne 1995 yılında üye oldu. Bakırköy Şubesi üyeliği ile göreve başladı. Bulunduğu branşta Sağlık Komisyonu’nun kurulmasına öncülük etti. Okullarda sağlık taramalarının yapılmasına da katkı sağladı.

Daha sonra ÇYDD Küçükçekmece Şubesi’nin kurucu üyesi oldu. Daha sonra bu şubenin başkanlığını yaptı. Ayşe Yüksel, ÇYDD Genel Merkezi Kırsal Alan Birimi’ni kurmuş ve bu birimde görev almıştır. Ayşe Yüksel, ÇYDD ile birçok projeye imza atmış ve kadınların aktif rol alması adına değerli bir görev üstlenmiştir.

ÇYDD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Yüksel

prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD Derneği Van Şubesi üyesidir. 2009 yılına kadar Van Şubesi yönetim kurulu üyeliği yaptı. Van Şubesi’nde üniversite, gençlik ve halk sağlığı projelerini yönetti.

Ayşe Yüksel daha sonra ÇYDD Genel Yönetim Kurulu üyesi oldu. Daha sonra Genel Müdür olarak göreve başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu