Haber

Rosatom, süper reaktörünün inşaatını bir yıl erken tamamlamayı planlıyor

Rosatom’dan açıklama “Ocak 2023’te reaktör kabının tasarımına göre montajı tamamlandı. Şu anda şantiyede 1.300’den fazla işçi ve mühendis çalışıyor. İnşaat çalışmalarının planlanandan bir yıl önce, 2026 yılında tamamlanması planlanıyor.”ifadeler yer aldı.

150 megavat kapasiteli MBIR, Rosatom’un Ulyanov Bölgesi, Dimitrovgrad’daki Atom Reaktörleri Araştırma Enstitüsü’nün sahasında inşa ediliyor. MBIR’in önümüzdeki 50 yıl içinde nükleer bölüme modern ve teknolojik olarak gelişmiş bir araştırma altyapısı sağlayacağı varsayılmaktadır.

MBIR reaktörünün benzersiz teknik özellikleri, nükleer yakıt döngüsünü kapatmak için hızlı nötron reaktörleri de dahil olmak üzere yeni, rekabetçi ve güvenilir nükleer enerji santrallerinin oluşturulması ihtiyacını kanıtlayacak çok çeşitli araştırma problemlerinin çözülmesine yardımcı olacaktır. Yeni reaktör ile araştırma süresi kat kat azalacak.

Rusya, MBIR gibi mega bilimsel reaktörleri satın alarak ileri bilimsel araştırmalar için çeşitli nötron kaynaklarına sahip tek ülke olacak.

gomechaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu