İş

SentinelOne hisse hedefi istikrarlı iş eğilimleri nedeniyle 30 dolara yükseltildi

Perşembe günü Loop Capital, SentinelOne Inc (NYSE:S) için Al notunu korudu ve hisse senedinin fiyat hedefini 28 dolardan 30 dolara yükseltti. Firmanın kararı, SentinelOne’ın istikrarlı bir dördüncü mali çeyrek sunmasının ardından geldi ve en azından beklentileri karşılayan art arda üçüncü döneme işaret etti. Siber güvenlik şirketi ayrıca ilk çeyrek ve 2025 mali yılı için tahminlerle uyumlu bir rehberlik sundu.

SentinelOne’ın son üç çeyrekteki istikrarlı performansı, iş trendlerinde bir istikrar ve satış uygulamalarında zorlu mevcut pazara göre bir ayarlama olduğunu gösterdi. Şirketin Net Elde Tutma Oranı (NRR) bu dönemde %115’in üzerinde sabit kalmıştır.

Buna rağmen, SentinelOne’ın hisseleri, özellikle şirketin tahminleri aştığı iki çeyreğin ardından, muhtemelen yatırımcıların aynı doğrultuda sonuçlardan daha fazlasını beklemeleri nedeniyle, mesai sonrası işlemlerde 24,50 $ ‘a düştü.

Şirket yılın ikinci yarısında pozitif serbest nakit akışı elde etme yolunda ilerliyor. Loop Capital, SentinelOne’ın ürün odaklı büyüme stratejisine ve uygulamasına olan güvenini dile getirdi. Bununla birlikte, yatırımcı güvenini tam olarak yeniden tesis etmek için birkaç çeyrek daha sağlam performans gerekebileceğini belirttiler. Yakın zamanda yeni bir gelir müdürünün atanması ve CNAPP ve Purple AI’nin yakında piyasaya sürülmesi de dahil olmak üzere ürünlerin genişlemeye devam etmesi, şirketi uygulama ve tutarlılıkta daha fazla gelişme için konumlandırıyor.

SentinelOne işlerini çeşitlendirdi ve gelirlerinin üçte birinden fazlası artık temel uç nokta ürününün ötesinden geliyor. Güçlü bir Yönetilen Güvenlik Hizmeti Sağlayıcısı (MSSP) işinin yanı sıra büyük işletmeleri ve üst orta pazarı hedefleyen bir kurumsal paketin piyasaya sürülmesi, performansına katkıda bulundu.

Loop Capital, hiper büyüyen emsallerine kıyasla iskontolu işlem görmesine rağmen, SentinelOne’ın hisse senedi fiyatının mevcut riskleri ve geçen yıl hayal kırıklığı yaratan ilk çeyreğin ardından yatırımcı güvenini yeniden kazanma yolunu yansıttığına inanıyor.

Loop Capital’in 30 dolarlık revize fiyat hedefi daha yüksek bir satış katsayısını yansıtırken, SentinelOne’ın hisseleri saatler sonra 24,50 dolardan işlem gördü. Firma, SentinelOne’ın son derece saygın teknoloji varlıklarının onu siber güvenlik pazarında cazip bir satın alma hedefi haline getirebileceğini öne sürüyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu