Haber

Suat Kılıç: Özgür Özel’in ziyareti fikrine Yeniden Refah Partisi’nin kapıları açık olacak

Gizem KARADAĞ-Celal ATALAY/ANKARA, Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Yeniden Refah Partisi, Türkiye’de anayasa ve kanunlara uygun olarak faaliyetlerini sürdüren tüm siyasi partilerin önerilerini karşılamaya kapılarını açık tutan bir siyasi partidir. Dolayısıyla Sayın Özgür Özel, CHP kurultayına katılmasa da “Gazze konusundaki hassasiyetimizi ve kamuoyunun beklentilerini tercüme edemese de Yeniden Refah Partisi’nin kapıları elbette ziyaret fikrine açık olacaktır. Türk siyasi partileriyle temasa, etkileşime ve Türkiye gündemini değerlendirmeye açığız. Onlara da kapımız açık” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Suat Kılıç yaptığı açıklamada, Gazze’de insanlığın ölmeye devam ettiğini belirterek, “Tarih ve insanlık, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana bundan daha vahşi, daha ahlaksız bir soykırıma tanık olmamıştır. Hitler onları toplama kamplarına götürüp katletiyordu, Netanyahu ise onları havadan bombalıyoruz ve mülteci kamplarında toplananları bombalıyoruz.” Bugün Netanyahu, Hitler’in Gazze’deki soykırımından daha büyük bir soykırımı gerçekleştiriyor. Netanyahu doğrudan mülteci kamplarını bombalıyor. Netanyahu ambulans konvoylarını bombalıyor. Ambulans konvoylarını, içlerinde yaşayan insanların olduğunu bilerek bombalıyor. Yaralıları hastanelere götürmeye çalışıyor. Bebekleri bombalıyor. Dünya sessiz ve izliyor, Arap Birliği sessiz ve izliyor. İslam İşbirliği Teşkilatı susuyor ve izliyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Örgütleri susuyor ve izliyor, maalesef bizim de burada sözümüz, sözümüz var. Ama hiçbir işlem yapmadan izlemeye devam ediyoruz. “Gözler hiçbir zaman bugünkü kadar kana, acıya tanık olmamıştır ve ne yazık ki bu görüntüler gözlerimizden silinmeyecektir” dedi.

‘CHP’Yİ KINDIĞIMIZI İFADE ETMEK İSTİYORUM’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’nın yapıldığını hatırlatan Kılıç, “Geçen hafta sonu, CHP kurultayında Gazze ve Filistin’e yer olmadığını üzülerek gördük. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultayında Gazze’de yaşanan olaylar ve İsrail’in Gazze’deki devlet terörüne değinildi.” Bunu yapabilmek için Hamas’a terör örgütü denildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gezi’si var ama Gazze’si yok. Gazze’de şehit olan bebek, çocuk ve kadınlar CHP’nin gündeminde değil. CHP için varsa ‘Gezi’. Osman Kavala’ya selam var, Selahattin Demirtaş’a selam var. Ama Gazze’deki masumlara, Gazze’de katledilen bebeklere, çocuklara, kadınlara selam yok. İsrail’i kınayan hiçbir kelime yok. Bu durumu kabul etmiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ Yeniden Refah Partisi olarak, Türkiye’de siyasi faaliyetlerini sürdüren bir muhalefet partisi olarak Türkiye’nin Gazze ve Filistin konusundaki kayıtsızlığını reddediyoruz. Ana muhalefet partisinin de hükümet kadar sorumluluğu var. Çözüm önerme sorumluluğu vardır. Maalesef bunu yapmıyorlar, ‘Gezi’ diyorlar ama Gazze değil. “CHP’yi bu sorumsuz ve kayıtsız tavrından dolayı kındığımızı belirtmek isterim” dedi.

‘PARTİMİZ TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN PARTİSİ OLMAYA ADAYDIR’

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere yönelik hazırlıklarımızı gözden geçirdiklerini belirten Kılıç, “Ay sonuna kadar 100 ilçe ve bazı illerde adaylarımızı kamuoyuna tanıtacağız. Yeni Refah Partisi çok değerli. Hem büyükşehir hem il, ilçe ve belde, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelik başvurularında.” Uygulamalarla ilgilenir. Başvuru yapanlar arasından komitelerimiz oluşturuldu. Değerlendirmeler yapılacak. İlk aşamada belirlediğimiz 100 belediye başkan adayımızı kamuoyuna tanıtacağız. Kasım ayı bitmeden ikinci etapta ikinci 100 belediye başkanı adayımızı kamuoyuna tanıtacağız. Bu çerçevede hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Refah Partisi Yine Milletvekili Genel Seçimlerde beklentilerin üzerinde başarı elde ettiği gibi, 31 Mart yerel seçimlerine giden süreçte de Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olmaya aday. Türkiye’de en hızlı üye kaydeden ve en hızlı büyüyen parti Yeniden Refah Partisi’dir. “Aynı şekilde Yeniden Refah Partisi de oylarını artırmak adına yerel seçim sürecinde adaylarının çalışmaları ve projeleri, çözüm önerileri ve yeni vizyon hamleleriyle Türkiye’nin sandıkta en hızlı büyüyen siyasi partisi olmaya devam edecektir. Eğitimli ve genç aday potansiyeli de var” dedi.

‘ONLARA AÇIĞIZ’

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel’in tüm siyasi parti liderleriyle görüşeceği mesajına ilişkin Suat Kılıç, “Yeniden Refah Partisi, herkesin önerilerini görüşmeye kapılarını açık tutan bir siyasi partidir” dedi. Türkiye’de anayasa ve kanunlara uygun olarak faaliyetlerini sürdüren siyasi partilerdir. Bu nedenle Sayın Özgür Özel “Cumhuriyet Halk Partisi her ne kadar Gazze konusundaki hassasiyetimizi ve kamuoyunun beklentilerini kurultayında dile getirememiş olsa da, Yeniden’in kapıları açıldı. Refah Partisi ziyaret fikrine elbette açık olacaktır. Türk siyasi partileriyle bağlantıya, etkileşime ve Türkiye gündemini değerlendirmeye açığız. Onlara da kapımız açık” dedi.

‘UMARIM İNCİRLİK VE KÜRECİK ÜSLERİNE İLİŞKİN EGEMENLİK HAKLARIMIZ HATIRLANMIŞTIR’

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in Dışişleri Bakanı Fidan’la görüşmesini değerlendiren Kılıç, şunları söyledi:

“Devlet olmanın gereği belki de gelen herkese kapıyı açık tutmak, diplomasi kanallarını işletmektir ama Gazze’de yaşananların haddini aşan soykırımından rahatsız olduğumuz gibi Blinken’in Ankara’daki varlığından da son derece rahatsız olduk. çocuk, bebek ve kadın katliamlarından ölenlerin sayısı 10 binin üzerindedir.Elbette Türkiye Cumhuriyeti ve yetkililerinin ABD Dışişleri Bakanı’na verilmesi gereken mesajı verdiklerine inanıyoruz. Katliamın nöbetçisi olan İsrail’i bu katliama kışkırtan ve ‘tüm kırmızı çizgiler kaldırıldı’ diyen kişi. Bu soykırımdan sadece İsrail hükümeti ve Netanyahu değil, onları teşvik eden, kışkırtanlar da sorumludur. Kırmızı çizgileri kaldıranlar da onlar kadar sorumludur. Diplomatik kanallar açık kalacaktır. Elbette ama artık retoriğin de zamanıdır. Umarım Dışişleri Bakanımız ABD’li mevkidaşına İncirlik ve Kürecik üsleriyle ilgili egemenlik haklarımızı hatırlatmıştır. Ve umarım akan kan bir şekilde durur. Ama kan dursa bile İsrail’in Gazze’de yaptıkları hiçbir zaman unutulmayacaktır. “Uluslararası hukuku mutlaka uygulamamız gerekiyor. Bu konuda öncü olanın Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere Müslüman ülkeler olmasıdır.”

haber-ilic.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu