Ekonomi

Suudi Arabistan, 90 ülkeden 1300 Müslümanı ağırlayacağını açıkladı.

Suudi Arabistan, 90 ülkeden 1300 kişiyi Kral Selman bin Abdulaziz Al Saud’un “özel konuğu” olarak ağırlayacağını duyurdu.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA’nın haberinde, Suudi Arabistan Sultanı Selman bin Abdulaziz Al Saud’un talimatıyla Riyad yönetiminin ev sahipliğinde düzenlenecek hac ziyaretini çeşitli ülkelerden gerçekleştirecek kişiler hakkında bilgi verildi.

Suudi Arabistan İslam İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen “Hadim’ül Haremeyn Eş-Şerifeyn’in Misafirleri Programı” kapsamında 90 ülkeden hac farizasını yerine getirecek 1300 kişinin ağırlanacağı kaydedildi.

Suudi Arabistan İslam İşleri Bakanlığı, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ve söz konusu ülkelerdeki Suudi Arabistan büyükelçilikleriyle koordineli olarak tüm işlemlerin tamamlandığı belirtildi.

Suudi Arabistan İslam İşleri Bakanı Dr. Abdullatif bin Abdulaziz Al Al-Sheikh, ülkesinin bu yılki programını önceki yıllardan ayıran özelliğinin, “Önceki programlarda yer almayan pek çok ülkeden Müslümanların hayallerini gerçekleştirmesine olanak sağlaması” olduğunu söyledi. “.

Suudi Arabistan İslam İşleri Bakanlığı’ndan 10 Haziran’da yapılan açıklamada, Kral Selman’ın talimatıyla Filistinli şehit yakınları, yaralılar ve hac farizasını yerine getirecek mahkumlardan bin kişinin ağırlanacağı duyuruldu. .

Program kapsamında bin Filistinli hacı adayının Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi imamlarıyla bir araya geleceği belirtildi.

haberbattalgazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu