Haber

Uzungöl depremzedelerin yuvası oldu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle bölgeden tahliye edilen depremzedeler için Trabzon’daki bazı evlerin yanı sıra otel ve apartmanlar da mesken oluyor. Valiliğin koordinasyonunda deprem bölgesinden 12 bin 500 mağdurun çeşitli yerlerde barınması sağlanıyor. Giyimden gıdaya kadar her türlü ihtiyacının karşılandığı ve yakından bakıldığı 71 ailenin misafir edildiği Uzungöl’de 80 çocuk sevk edildikleri okulda eğitimlerine devam ediyor. Deprem nedeniyle daha önce gitmeyi hayal ettikleri bölgeye gelmenin üzüntüsünü yaşayan aileler, korkulu günleri hafızalarından silmeye çalışıyor.

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’

Çaykara Kaymakamı Muhammet Hoş, kapılarının mağdurlara açık olduğunu belirterek, “Bugüne kadar 71 aile ve toplam 352 vatandaşımız ilçemizde misafirimiz olmuştur. 190 vatandaşımız yakınları ile misafir olmuştur. İşletmecilerimiz otellerinin kapılarını açtılar.Deprem mağdurlarımız için temizlik ve yakmalarını sağladılar.Yurtlarımızın kapıları her zaman açık.Okul çağındaki 80 çocuğumuz okullarına başladı.Eğitim ve öğretimlerine devam ediyorlar. Burada ilçemizin imkanlarıyla bu öğrenci ve ailelerini misafir ediyoruz, ihtiyaçları bizimle alakalı.Tabi kimsenin kendi evi kendi şehri gibi olmayacak ama biz Uzungöl’ü depremzedelerimize yuva yapmak için kullanıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

‘GÜN GİBİ OLDUK’

Hatay’ın Antakya ilçesinde hasarlı evlerini terk ederek 3 çocuğu ve eşiyle Uzungöl’e gelen okul öncesi öğretmeni Dudu Yanmaz, “Kıyamet günü gibiydi. Evde üç kişiydik. Anlamazdık. ne oldu hep artçı sarsıntılar oldu çok sarsıldık çıkamayacağız sandık çok şükür yangın merdiveninden çıkarak kurtulduk deprem olunca çocuklarımla vedalaştım her yerde bir enkaz oldu hayatımda böyle bir kabus görmedim öğrencilerimi kaybettim hepsi çok zor hepsi çok zor uzungöl’e daha önce hiç gitmedik “ölmeden uzungöl’ü göreceğiz” dedi, “Planlar yapıyorduk. Buraya böyle gelmek büyük bir lütuf” dedi.

‘KEŞKE DAHA FAZLASINI YAPABİLİRİZ’

Uzungöl’de turizm işletmecisi Ziynet Aygün, afeti her zaman birlikte atlatacaklarını belirterek, “Deprem olduğunu duyunca hemen aracımızı hazırlayıp bölgeye yardım malzemeleri gönderdik ancak bu yardımlar tatmin edici olmadı. “Tanrıya şükür, buradalar. Elimizden geldiğince az da olsa yardımcı olabildiğimizde mutlu oluyoruz. Keşke daha fazlasını yapabilsek” diye konuştu.

‘BİZE KAPILARINI AÇARAK BİZE YARDIMCI OLDULAR’

Malatya’daki evlerinin ağır hasar gördüğünü anlatan Cemal Deniz, “Deprem bizi uykumuzdan tuttu. Nasıl çıktığımızı bilmiyoruz. Biraz daha kalsaydık belki soğuktan ölürdük. Malatya çok soğuktu. Bize kapılarını açtılar, sahip çıktılar” dedi.

Uzungöl’deki okulda eğitimine devam eden Beyhan Hasani (11), “5’inci sınıfa gidiyorum. Suriye’deydik. Savaş nedeniyle Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldık. Sonra bir sarsıntı oldu. Hatay’dan Uzungöl’e gidiyorum “Buraya geldik. Çok zor bir hayat yaşadık. İki kez göç etmek zorunda kaldık. Evimiz yıkılmadı ama ağır hasar gördü. Deprem olunca çok korktuk” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu