Haber

Almanya’da savcılıktan ‘Sabah’ açıklaması: Evleri arandı, gözaltı olmadı

Soruşturmayı yürüten Darmstadt Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü, Sabah gazetesi ile A Haber Almanya Temsilcisi İsmail Erel ile Sabah Avrupa gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay’ın bugün evine yapılan operasyon ve polisteki sorgularına ilişkin açıklama yaptı.

‘VERİ DEPOLAMA ARAÇLARI GİZLİDİR’

Darmstadt Savcılığı, “kişisel verilerin tehlikeli bir şekilde yayılması” şüphesiyle başlatılan soruşturma kapsamında 46 ve 51 yaşındaki gazetecilerin evlerinin arandığını duyurdu. Savcılığın verdiği bilgiye göre, aramada “veri saklama araçları ve diğer delil teşkil eden unsurlar” ele geçirildi.

‘SORGULAMA DEVAM ETMEKTEDİR’

Söz konusu iki kişinin kriminal tedbirlerin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldığını açıklayan savcılık, soruşturmanın devam ettiğini duyurdu. Savcılık, Alman haber ajansı dpa’ya yaptığı açıklamada, söz konusu gazeteciler hakkında “tutuklama yapılmadığını” bildirdi.

Alman Ceza Kanunu’nun 126. maddesine göre “kişisel verilerin tehlikeli bir şekilde yayılması” suçtur.

ORE GÜVEN’DEN AÇIKLAMA

Almanya’da yaşayan Cevheri Güven, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, soruşturmanın kendi şikayeti üzerine başlatıldığını doğruladı. Sabah gazetesinin “ev adresini vererek saldırganları alenen yönlendirdiğini” belirten Güven, “Ahaberde evimin iç krokisi anlatıldı. Bu, adresleri ifşa edilen ve öldürülen azınlık mensuplarının sürecinden bilinen bir yöntem. 2000’li yıllarda ‘fanatikler’. Umarım her şey yolunda gider.” dedi.

Ne oldu?

Sabah gazetesi, A Haber Almanya Temsilcisi İsmail Erel ile Sabah Europe Genel Yayın Yönetmeni Cemil Albay’ın Almanya’nın Frankfurt kentinde sabah saatlerinde evlerine polis tarafından düzenlenen baskın sonrasında gözaltına alındığını duyurdu.

Haberde, tutuklanma sebebinin Gülen örgütü üyesi olduğu iddia edilen Cevheri İnanç’ın şikayeti olduğu belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Haber Yayın Koordinatörü Orhan Sali, gazetecilere hiçbir uyarı ve ihbarda bulunulmadan gözaltına alındığını belirterek, bunun “medya için inanılmaz bir durum” olduğunu sözlerine ekledi. (DW Türkçe)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu