Ekonomi

Denizbank/Ateş: 610 milyon dolarlık kredinin maliyeti oldukça uygun

Denizbank’ın 610 milyon dolarlık menkul kıymetleştirme finansmanı sağladığını açıklamasının ardından Bloomberg HT’ye konuk olan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Vademiz 7 yıl. Ortalama vade 4 yıldan fazladır. Büyük yatırımcı olarak baktığımızda EBRD, Dünya Bankası’nın kalkınma kolu, IFC, Fransız kalkınma bankası Proparco gibi uluslararası yatırım ve kalkınma bankaları var. Bu işlemle birlikte uluslararası yatırım ve kalkınma bankalarından sağladığımız fonlama tutarı 1 milyar doları aştı.

Sağlanan finansmana ait Ateş, “Vade dört yıldan fazla, nihai vade 7 yıl. Çok sayıda sendikasyon fiyatı altında3.9 Libor+faiz ile aldığımız kredinin maliyeti oldukça uygun” dedi.

Öte yandan kredinin amacına dikkat çeken Ateş, “Bu, Türkiye’de Proparco ve EBRD tarafından verilen ilk deprem kredisidir. Aynı zamanda Proparco’nun Türkiye’de katıldığı ilk menkul kıymetleştirme sürecidir. Bu kredi ile finansman ihtiyacı olan birçok kesime dokunulmuş olacaktır. Bunlardan ilki, depremden etkilenen kişi ve şirketlerin yer aldığı yeşil ekonomi yatırımları, ardından kadın girişimlerine destek ve çiftçilerimizin finansmanına destek olarak sıralanabilir.

Ateş, son yıllarda ülkeye 2 milyar dolardan fazla taze kaynak kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu