Haber

Deprem afet birimi jeolojik ve jeofizik çalışmalarını sürdürüyor

Deprem afet birimi jeolojik ve jeofizik çalışmalarını sürdürüyor

TUNCELİ Tunceli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı deprem ve afet birimi jeolojik ve jeofizik çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Tunceli de afet bölgesine dahil oldu. Depremlerin ardından kurulan Tunceli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı deprem ve afet birimi, jeolojik ve jeofizik çalışmalarını sürdürüyor.

İl merkezinde, önce Atatürk Mahallesi TİMAŞ bölgesinde ve çarşı merkezinde daha sonra da Aktuluk Mahallesi’nde jeolojik ve jeofizik etütler yaptıklarını belirten Jeofizik Yüksek Mühendisi Songül Gür, “Yeraltı suyu seviyesinin tespiti, zemin sıvılaşmasının ana sebebi olan Rezistivite (Düşey Elektrik) gibi yapıların statik projelendirilmesi için gerekli parametreler Sismik ve mikrotromor yöntemleri elde etmeye çalışıyoruz.Timaş merkezde bazı mahallelerde çalıştık. ve Çarşı.Şu anda Aktuluk Mahallesi’nin yer altı yapısını inceliyoruz.Sismik ile çalışıyoruz.Sismik ölçüm yaparak yer altındaki tüm parametreleri belirlemeye çalışacağız.İlerleyen günlerde yeraltı sularını da belirlemeye çalışacağız. ölçeceğiz” dedi.

Gür, “Yapılan çalışmalarla zayıf temellerin tespit edilerek daha güvenli yapıların oluşturulması ve temel yapının uyumunun sağlanması amaçlanıyor. Daha önce de liderimizin belirttiği gibi gerekli planlamalar yapılıyor. Halkımızın olası bir beyin sarsıntısını en az hasarla atlatması için yapılmış ve bu konuda hassas bir çalışma yürütülmektedir.” .

Başlatılan çalışmaların şehrin diğer bölgelerinde de devam edeceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu