Ekonomi

Erdoğan: Kiraları fahiş artıranların ağzını sıkılaştıracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te milletle bir araya geldi.

Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları:

“Gaziantep’in yeri hep ayrı olmuştur gönlümüzde. Diğer şehirlerimiz gibi biz de Gaziantep’i hiç yalnız bırakmadık. En son 1 ay önce Nurdağı ilçesindeki köy evlerinin teslim törenine katıldık. Dün Adıyaman ve Kahramanmaraş’taydık. Hatay’a gelip Defne Hastanemizin açılışını kutladık, inceledik, şimdi Gaziantep’teyiz, haftaya pazar günü sandıkları mı patlatacağız Gaziantep, emekli oluyor musunuz Kemal Bey, Gaziantep öyle yapıyor. Gaziantep’e inanıyorum.”

“Konut ve fiyat artışları can sıkıcı bir hal aldı”

“Sadece günü kurtarmak için değil, uzun vadeli yeniden yapılanma için orta hasarlı binaları kalıcı konut projelerine dahil ettik. Dünyada bu kadar kısa sürede afet enkazını kaldırıp şehirlerini yeniden inşa etmeye başlayan başka bir ülke yok. Depremin ikinci haftasından itibaren kalıcı konutların yapımına yönelik çalışmalara başladık.” Allah’ın izniyle ekim ve kasım ayı itibari ile kalıcı konut teslimlerine başlıyoruz. Hedefimiz 319 bini 1 yılda tamamlanacak olan 650 bin yeni konut yaparak şehirlerimizi hızla eski haline getirmek.”

“21 yıldır bu ülkede sadece mal ve hizmet politikası izledik. Elbette hala çözmemiz gereken sorunlar var. Son yıllarda ekonomide yaşanan dalgalanmaların yol açtığı fiyat artışları bunların başında geliyor. Konut ve fiyat artışları can sıkıcı bir hal aldı.”

“Bu yükselişi tetikleyen birçok sebep olduğunu biliyoruz. Ancak yine de bu tabloyu kabul edemiyoruz. Makul ve orantılı kira artışlarını sebepsiz yere açgözlülükle yapanları alkışlayacağız ve misyonumuzla yolumuza devam edeceğiz. Tabii ikinci ve ana analizimiz hem TOKİ üzerinden hem de özel olarak.Sektörü teşvik ederek konut arzını hızla artıracak tedbirler alacağız.Vatandaşımızın bu ihtiyacını 1+1, 2+1 konutlarla karşılayacağız.”

“Örneğin kentsel dönüşüm projeleriyle İstanbul’da 5 yılda yapacağımız 1,5 milyon yeni konut bunun bir parçası. Orta ve uzun vadede diğer şehirlerimizde de konut sayılarını artırarak kira enflasyonunu ortadan kaldırmaya kararlıyız. .”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu