Haber

Kayseri Talas’ta 19 Mayıs coşkusu

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Her yıl düzenlediği 19 Mayıs etkinlikleriyle adından söz ettiren Kayseri’nin Talas Belediyesi, bu yıl da özel gösterilerle şenliği doyasıya yaşattı.

Etkinlikler kapsamında Yamaç Paraşütü İniş Alanı gün boyu farklı gösterilere sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Atatürk’ü Samsun’a götüren Bandırma Vapuru’nun Kayseri Zincidereli Kaptanı İsmail Hakkı Durusu için hazırlanan belgeselin gösterimi ile devam etti. Özel sahne şovlarının da yer aldığı programda Ahsen-Aksel ikilisi ve Özi Sanat Okulu muhteşem bir konser verdi. Bunların yanı sıra Talas Belediyesi Sporcu Okulu ve Talas İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün badminton, okçuluk, jimnastik, masa tenisi ve basketbol müsabakaları da programa renk kattı.

100. YILA ÖZEL HİZMETLER

Burada bir konuşma yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başladı. Önder Yalçın, Cumhuriyetin 100. yılına tanıklık etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Güçlü emeklerle kurulan genç Türkiye Cumhuriyeti, bugün 104 yaşında bir çınar. Gençlerimizin bu çınar ağacını daha ileriye taşıyacağına inancım tamdır. Allah devleti korusun. Bandırma Vapuru’nun kaptanı Talas Zincidereli’li olduğu için kendisini tanıtmayı görev bildik ve bir belgesel hazırladık. Tam zamanında, bir kitap üzerinde çalışıyor olacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında ‘100. yılında Türkiye’de ilk kez belediye olarak kurulmuştur. Yıl’ adını vermekten gurur duyuyoruz. ‘100 daireye 100 kitaplık’ projemiz 100. yılında devam ediyor. Bu vatanı bize canı pahasına emanet eden Atatürk başta olmak üzere tüm geçmişimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

BÖHÜRLER’DEN LİDER YALÇIN’A TEŞEKKÜRLER

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, İsmail Hakkı Durusu’nun hazırladığı belgesel için Lider Yalçın’a teşekkür ederek, “Bu belgesel aslında Milli Mücadele’nin bir vatan ruhuyla işgalden nasıl kurtarıldığını gözler önüne seriyor. Beyler 104 yıl öncesinden bir hikayemiz var. Bu emeği bilirsek bu toprakların değerini çok daha iyi anlarız. Bu ruh ve şuurla Türkiye’yi geleceğe taşımak zorundayız. Bunun için önümüzdeki seçimlerde başkanımızın etrafında toplanacağız. Türkiye’nin bağımsızlığını oylayacağız. Bu bağımsızlık mücadelesinde takviye bekliyorum. 19 Mayıs’ta başlayan bu çaba bugün de devam ediyor.” dedi.

Ayşe Böhürler’e konuşmaları yöneten Yalçın tarafından Atatürk’ün portresi hediye edildi. Ayrıca Efendi Yüzbaşı İsmail Hakkı Durusu belgeselini hazırlayan Erol Mutlu’ya Böhürler ve Önder Yalçın tarafından plaket takdim edildi. Ardından müzik eşliğinde Türk Bayrağı dalgalanarak bayram coşkuyla kutlandı.

Ardından sporcu çocuk şovları başladı. Miniklerin hareketleri büyük beğeni toplarken, küçük karateci kız gösterisinin sonunda Önder Yalçın’a Türk Bayrağını verdi, Önder Yalçın da alnından öptü.

TALAS’TA GECEYİ ISITAN KEYİF

Kutlamaların akşam bölümünde ise Talas Belediyesi önünde fener ateşi yakıldı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez tarafından yakılan ilk ateşin ardından Talasgücü Belediyesporlu sporcular ve vatandaşlar fener ateşi yakarak coşkuya ortak oldu. Ardından Lider Yalçın ve Kaymakam Dönmez, üstü açık gezi otobüsüne binen gençlerle vedalaşırken, marşlar ve müzik eşliğinde ilçe varyetesi atıldı. Vatandaşların bayramının kutlandığı konvoya Vosvos araçlarının eşlik etmesi etkinliğe renk kattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu