Haber

Erkan Baş: Tüm vatandaşlarımızı yargı darbe girişimine karşı ortak tavır almaya çağırıyorum.

Türkiye Personel Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, cezaevinde bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Yargıtay tarafından tahliye edilmemesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erkan Baş, “Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa’nın açık ve net hükmüne rağmen ‘Anayasa Mahkemesi kararına uyulmadığı’ yönündeki kararı açıkça ortadadır. Anayasayı ihlal etmeye teşebbüs Herhangi bir yetkilinin ‘Anayasa’yı ve Anayasa Mahkemesi’ni tanımıyoruz’ açıklaması Ayrıca Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında Anayasa ve kanuna uygun olarak aldıkları bir karar nedeniyle suç duyurusunda bulunulması, ve sanki bu yetmezmiş gibi TBMM’yi tehdit etmek açık bir darbe girişimidir!” söz konusu.

TİP Merkez Yönetim Kurulu’nun olağanüstü toplantı yapacağını duyuran Baş, “Tüm vatandaşlarımızı ve tüm siyasi partileri bu paralel yargı darbe girişimine karşı birlikte durmaya çağırıyorum. Merkezi Yönetim Kurulumuz bu konuyu görüşmek üzere yakın zamanda toplanacak.” (HABER MERKEZİ)

haber-sungurlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu