Haber

Karabük’te cesedi bulunan yabancı öğrencinin ön otopsi raporu açıklandı

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan Gabon asıllı üniversite öğrencisi kıza yapılan otopside cinsel saldırı, kesici delici alet veya ateşli silah yarasına rastlanmadığını, ölen kişinin boğularak yaşamını yitirdiğinin belirlendiğini bildirdi. Suda.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, dün saat 12.00 sıralarında çayda ceset olduğu bilgisinin verildiği, olay yeri inceleme ekipleri, kolluk kuvvetleri ve kamuoyuna bilgi verildiği belirtildi. görevli savcı vakit kaybetmeden bölgeye gitti.

Açıklamada, otopsi yapılmak üzere Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan cesedin üzerinde kimlik, cep telefonu gibi herhangi bir eşyanın bulunmadığı belirtildi.

Cesedin 3 aydır kentte bulunan Gabon asıllı Karabük Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencisi Karabük Üniversitesi’ne ait olduğu hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Otopsi sonucunda cinsel temasa dair herhangi bir delile rastlanmadığı, herhangi bir rastgele kesici ve kurşun yarasının tespit edilmediği, ölümün boğulma vakasında meydana geldiği, ölüm vakasının olmadığı ön rapordan anlaşıldı. Filyos Yayınına girmeden önce.

Soruşturmada, maktulün bulunduğu yer ve bölgede kolluk kuvvetleri tarafından gerekli tanık ve kamera aramaları yapılır ve üzerlerindeki giysiler kriminal inceleme için adli makamlara gönderilir. Soruşturma çok yönlü bir şekilde devam etmekte olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Üniversiteden taziye mesajı

Öte yandan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat taziye mesajı yayınladı.

Rektör Polat, mesajında, “Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın vefatını derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Öğretmenlerine ve arkadaşlarına sabırlar diliyoruz. Başsağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik

Dün merkeze bağlı Yeşilköy köyü yakınlarında hat üzerinde seyreden trenin sürücüsü, Filyos Çayı’nda bir kişinin hareketsiz kaldığını fark ederek durumu yetkililere bildirdi.

Bölgeye gönderilen gruplarca sudan çıkarılan cesedin, Karabük Üniversitesi öğrencisi 18 yaşındaki Gabon asıllı Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’ya ait olduğu belirlendi.

ortahisar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu