Haber

prof. Dr. Şener Üşümezsoy: İstanbul’da büyük deprem olmayacak

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilimizde 35 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu. Yıkılan binlerce binada arama kurtarma çalışmaları 10’uncu gününde hız kesmeden devam ederken, uzmanlar yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen bu depremin beklenen İstanbul depremi olma ihtimalini artırdığını ve arka arkaya geldiğini söyledi.

Prof. Dr. KAMUOYUNDAKİ TARTIŞMALARA ÜŞÜMEZSOY YANITI

Haberler.com stüdyosunda Gökay Kalaycıoğlu’nun konuğu olan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy önemli ifadeler kullandı.

“ABD’Lİ UZMANLAR BİLE YANLIŞ OLDUĞUNU KABUL ETTİ”

İstanbul’da önümüzdeki yıllarda 6,5 ​​büyüklüğünde bir deprem olma ihtimalinin yüzde 1-2 civarında olduğunu belirten Prof. ‘Büyük İstanbul Depremi’, onun hatalı açıklamalarını kabul ediyor ve 6.5 büyüklüğünde bir depremin olma ihtimalinin sadece yüzde 1-2 olduğunu belirtiyor ancak Türkiye’deki bazı profesörler ilk açıklamayı temel alıyorlar.Bu yeni açıklamaları görmezden geliyorlar, dedi.

“SİLİVRİ-YEŞİLKÖY FAYI BÜYÜK DEPREM OLUŞTURMAZ”

Silivri-Yeşilköy arasındaki 50 km’lik kesintisiz fayla ilgili konuşan Prof. iki modüldür birbirine bağlı değiller atlanan faylardır. Dolayısıyla bir anda kırılmazlar. İkinci fay dediğimiz Büyükçekmece-Yeşilköy ortasındaki fay aktif değil” dedi. . kullanılmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu