Haber

Gazze’de insanlık dramı! Artık salgın başladı

Sağlık Bakanlığı’ndan Gazze’de yapılan açıklamada uyuz, ishal, su çiçeği, cilt hastalıkları ve bronşit gibi birçok hastalığın tespit edildiği açıklandı.

Açıklamada, “Gazze Şeridi’ndeki sağlık merkezlerinde bir günde aralarında birden fazla çocuğun da bulunduğu 3 bin 150 salgın hastalık vakası tespit edildi.” ifadeler kullanıldı.

Açıklamada, içme ve günlük kullanma suyu sıkıntısı ile kişisel hijyen ihtiyacının karşılanamadığı vurgulanarak, “Barınma merkezlerindeki yoğun kalabalık nedeniyle salgın hastalıklar hızla yayılıyor.” denildi. Açıklamaya yer verildi.

Açıklamada, hastanelerin durumunun kötüleştiği kaydedilerek, “Gazze Şeridi’ni vuracak ve kontrol edilmesi mümkün olmayacak büyük bir salgın dalgasına” karşı uyarıda bulunuldu.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı abluka nedeniyle ciddi bir enerji sıkıntısı yaşanırken, bölgeye akaryakıt girişine izin verilmemesi nedeniyle hastanelerin jeneratörlerinin de durduğu açıklandı.

İSRAİL’İN SALDIRILARINA SONA ERDİ

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir baskın başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırmaya başladı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 308’i asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldüğü, 5.132 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 2 bin 360’ı çocuk, 1292’si kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldüğünü, 16 bin 297 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90’dan fazla Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20’si Filistinli, 3’ü İsrailli ve 1’i Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana İsrail-Lübnan sınırında yaşanan çatışmalarda 34 Hizbullah mensubunun yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6 kişi, Hamas’tan 3 kişi, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı’ndan 2 kişi hayatını kaybetti. ve biri gazeteci 4 sivil. hayatını kaybetti.

Lübnan’ın düzenlediği baskınlarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu