Ekonomi

McDonald’s hisseleri ilk çeyrekteki benzer satış artışının beklentileri karşılayamaması nedeniyle düştü

McDonald’s (NYSE:MCD) Corporation, finansal analistlerin tahminlerini karşılamayan ilk çeyrek kazançlarını ve aynı mağaza satışlarını bildirerek Salı gününün erken işlem saatlerinde hisse senedi fiyatının %1,7 oranında düşmesine neden oldu.

Fast-food şirketi, ortalama analist tahmini olan 2,72 $’ın biraz altında olan 2,70 $’lık ilk çeyrek hisse başına kazanç (EPS) açıkladı. Şirketin geliri 6,17 milyar $’a ulaşarak 6,16 milyar $’lık tahmin ortalamasının biraz üzerinde gerçekleşti.

Aynı mağaza satışlarında %1,9’luk bir büyüme yaşanmıştır ki bu oran geçen yılın aynı döneminde görülen %12,6’lık artışın oldukça altındadır ve ayrıca beklenen %2,33’lük büyümenin de gerisinde kalmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri’nde aynı mağaza satışları %2,5 oranında artarak bir önceki yıl kaydedilen %12,6’lık artışın altında kaldı ve öngörülen %2,55’lik artışın da biraz altında kaldı.

Şirketin bu çeyrekteki toplam faaliyet geliri %8 oranında arttı. McDonald’s, bu rakamın cari yıl için 35 milyon dolar ve geçen yıl için 180 milyon dolar tutarındaki vergi öncesi maliyetleri içerdiğini ve bunların esas olarak “Organizasyonun Hızlandırılması” stratejisiyle bağlantılı yeniden yapılandırma giderleriyle ilgili olduğunu belirtti.

Bu maliyetler dahil edilmemiş olsaydı, toplam işletme geliri %2’lik hafif bir artış gösterecekti.

İcra Kurulu Başkanı Chris Kempczinski, “İlk çeyrekte küresel aynı mağaza satışlarımızdaki büyüme, son dört yılda toplamda %30’luk bir artışla art arda on üçüncü çeyrekte pozitif aynı mağaza satış büyümesini temsil ediyor” dedi.

“2024 yılının geri kalanına ve ötesine baktığımızda, ‘Kemerleri Hızlandırma’ planımızın stratejik faydalarından yararlanmaya ve sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmek için hızlı servis restoran sektöründeki pazar payımızı artırmaya kararlıyız.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

habergokceada.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu