Haber

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz Cumhuriyet Yürüyüşünü Anıtkabir’de Tamamladı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Anıtkabir’de ‘Mütarekeden Cumhuriyete 100. Yıl Meşalesi’ yürüyüşünü tamamladı. Başkan Türkyılmaz, “Cumhuriyetimizin 100. yılında ecdadımızın huzuruna çıkmak, onun mirasına olan bağlılığımızı ve şükranlarımızı göstermek bizim için büyük bir onurdur. Her zaman ecdadımızın izinden yürüyecek ve şunu söyleyeceğiz” dedi. ‘Sonsuza Kadar Cumhuriyet’.”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mütareke’nin imzalandığı ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Mudanya’dan Cumhuriyetin yönetildiği Çankaya’ya yürüdü. “Mütarekeden Cumhuriyete 100. Yıl Meşalesi” adı altında düzenlenen yürüyüş, Mütareke Köşkü önünde düzenlenen törenle başladı ve 8 gün sonunda Ankara’da tamamlandı. Rota boyunca il ve ilçelerde belirlenen noktalarda Cumhuriyet meşalesini taşıyan sporcular Hasan Akyol, Yalçın Doğu, Cemalettin Suntur ve Nejat Çetin toplam 470 kilometre koştu. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile birlikte Atapark’taki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törenin ardından ilk olarak Kurucu Gazi Meclisi ziyaret edildi. Meclis ziyaretinin ardından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Anıtkabir’de Cumhuriyet yürüyüşünü tamamladı.

Mudanya’dan Ankara’ya kadar 470 kilometre koşan sporculara ve parkurdaki yürüyüş noktalarında kendisine eşlik eden herkese teşekkür eden Önder Türkyılmaz, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bir söz verdik ve Ankara’ya coşkuyla yürüdük. Birlik ve beraberlikle. Milletimizin dayanışmasını, değerlerine bağlılığını ve geleceğe olan inancını birlikte yürüdük. Birlikte yürüdüğümüzde daha güçlü, daha aydınlık bir Türkiye’nin kapılarını açacağımızı bir kez daha gösterdik. Bu yol, milletimizin yoludur. Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolu. Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum günü kutlu olsun, daima aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. Cumhuriyet yürüyüşümüzü, Cumhuriyetimizin kurucusu Önderimizin huzurunda tamamladık. vatanımız, ebedi Başkomutanımız, 100 yılın en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk… Türkiye Cumhuriyeti, onun büyük liderliği sayesinde demokrasi, laiklik, eşitlik ve adalet ilkeleriyle şekillendi. Bu değerlere bağlılık milletimizin ortak paydasıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılı. Dedemizin huzuruna çıkıp, onun mirasına olan bağlılığımızı ve şükranlarımızı göstermek bizim için büyük bir onurdur. “Biz her zaman ecdadımızın izinden yürüyecek ve ‘Sonsuza Kadar Cumhuriyet’ diyeceğiz” dedi.

Başkan Türkyılmaz daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelerek Cumhuriyet meşalesini takdim etti. -BURSA

kofcaz-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu